Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

A 13. Filmtett-tábor animációi

2015. augusztus 03. - dotandline

A 13. Filmtett-tábort 2014. július 29-től augusztus 8-ig tartották Nyárádszentlászlón, ahol öt animációs rövidfilm és egy etűd is készült. Ahogy idén, tavaly is két animációs csoportba lehetett jelentkezni: a rendezői csoportban saját forgatókönyveket fejlesztettek és annak alapján készítették el saját filmjüket az alkotók a tábor végéig, a mozdulattervezőknek pedig valamelyik rendezővel kellett együtt dolgozniuk. Az animációs rendezői csoportban Debreczeni Zoltán, Kőszegi Tamás, Kruppa Noémi, valamint Nagy Klementina volt, a mozdulattervezők pedig Juhász Ariella, Kocsis Alexandra, Molnár Luca Anna és Rózsa Noémi voltak. Az elkészült rövidfilmek közül többet vetítettek filmfesztiválokon, illetve a 14. Filmtettfeszten mindegyik látható volt a Filmtett-filmeket bemutató szekcióban.

Mindkét csoport vezetője Patrovits Tamás és Bertóti Attila volt, ők készítették a 13. Filmtett-workshop promóvideóját is.

Filmtett 2014 – trailer from Tamás Patrovits on Vimeo.

Debreczeni Zoltán & Molnár Luca Anna: Lakótársak

A film a 12. KAFF magyar rövidfilmes versenyprogramjában szerepelt.

Juhász Ariella & Rózsa Noémi: Mindennapok

Kocsis Alexandra & Kőszegi Tamás: Vihar

A film a XVIII. Faludi Nemzetközi Filmszemlén megkapta az animációs kategória fődíját, szintén a fődíjat hozta el a 61. Országos Független Film Fesztiválon, valamint harmadik helyezett lett 9. Országos BIG Filmfesztiválon 2015-ben.

Kocsis Alexandra, Kőszegi Tamás - Vihar from Mimicry Motions on Vimeo.

Kruppa Noémi: Bestiárium

A film szerepelt a 3. Friss Húson és a 12. KAFF versenyprogramjában is.

Nagy Klementina: Kikelő

A korábbi Filmtett-táborok animáció itt érhetők el.

süti beállítások módosítása