Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

A kis herceg első animációs változata a cannes-i filmfesztiválon debütál

2015. május 22. - dotandline

A világ egyik legkedveltebb meséjéből, A kis hercegből Mark Osborne, az Oscar-díjra jelölt Kung Fu Panda amerikai rendezője készítette el az első animációs változatot, amelyet pénteken mutatnak be a 68. cannes-i fesztiválon, versenyen kívül.

Antoine de Saint-Exupéry világhírű meséjéből eddig közel húsz feldolgozás készült színházban és moziban, de most először látható rajzfilm-változatban.

A filozofikus és költői mese 1943-ban jelent meg New Yorkban a szerző saját rajzaival, majd 1946-ban Franciaországban. Azóta több mint 250 nyelvre fordították le, és a könyv mintegy 150 millió példányban kelt el a világban.

Az animációs változat történetének főhőse egy kislány, akit anyja a felnőtt életre készít el, amikor a szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Ezzel a világgal sok évvel ezelőtt "a kis herceg" ismertette meg őt.

A kislány varázslatos utazásra indul saját képzeletében és A kis herceg világában, és rátalál saját gyerekkorára. Itt tanulja meg végül, hogy a világon a legfontosabbak az emberi kapcsolatok, és hogy ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

A párizsi és montreali stúdiókban készült francia animációs változatot az amerikai Mark Osborne írta és rendezte, aki olyan sikerfilm társrendezőjeként ismert, mint a DreamWorks Oscar-díjra jelölt rajzfilmje, a Kung Fu Panda.

A kis herceg karakterei az eredeti változatban olyan hírességek hangján szólalnak meg, mint Jeff Bridges (a pilóta), Rachel McAdams (az anya), Marion Cotillard (a rózsa), James Franco (a róka), Albert Brooks (az üzletember), Mackenzie Foy (a kislány), Benicio Del Toro (a kígyó), Ricky Gervais (a hiú ember), Paul Giamatti (a tanár), Bud Cort (a király) és Riley Osborne (a kis herceg). A film zenéjét az Oscar-díjas Hans Zimmer szerezte.

A film középpontjában egy barátság áll egy különc öreg Pilóta (Jeff Bridges) és egy koraérett fiatal lány között, aki a szomszédba költözik az életüket napról-napra megtervező anyukájával (Rachel McAdams). A Pilóta könyve és rajzai által a Kislány (Mackenzie Foy) megismeri a férfi múltjának történetét, hogyan zuhant le a sivatagban és találkozott a kis herceggel (Riley Osborne), egy távoli bolygóról származó rejtélyes fiúval.

A Pilóta élményei és a kis herceg más világokba tett utazásai közelebb hozzák egymáshoz a Kislányt és a férfit, akik együtt egy különleges utazásra indulnak.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása