Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Tanulj animációt a Filmtett alkotótáborában!

2021. április 16. - dotandline

A Filmtett Egyesület meghirdeti idei filmes alkotótáborának felhívását nyolc alkotócsoport, köztük animációs csapat számára. A workshop fő helyszíne a parajdi Urbán Andor Református Konferencia és Üdülő Központ, időpontja 2021. július 12–23. Az alsó és felső korhatár 18, illetve 30 év. A tábori részvétel pályázathoz kötött; nem kizáró jelentkezési feltétel a korábbi filmes tapasztalat megléte.

Pályázni a Filmtett Workshop honlapján kitöltött űrlappal és a szükséges egyéb dokumentumok (ld. alább) elküldésével lehetséges. Az animációs csoportba való jelentkezéshez szóló űrlapot itt találod

A pályázat beküldési határideje április 20. éjfél. Eredményhirdetés május 21-én várható. A nyertes pályázók névsora látható lesz a Filmtett Workshop honlapján, de a döntésről személyesen (e-mailben) is értesítenek mindenkit.

filmtett_workshop.png

Részlet Vácz Péter 2016-os Filmtett Workshop promójából

Pályázati díj nincs, a nyári tábor részvételi díja 55 000 forint vagy 690 lej, a résztvevő lakhelyének megfelelően. Ez magában foglalja a szállás, a teljes ellátás, a felhasznált technika, valamint az oktatás összes költségét a tábor teljes időtartamára (nem tartalmazza az útiköltséget). Korlátozott számban, szociális alapon vagy a partner-tanintézmények (Sapientia EMTE, Partiumi Keresztény Egyetem) diákjaiként 30%-os részvételidíj-kedvezmény igényelhető a pályázati űrlapon.

További információ: tabor@filmtett.ro vagy +40-728-262023.

Az animációs csoport felhívásának részletei:

Az animációs csoport vezetője Bertóti Attila és Vácz Péter lesz. Tábori tevékenység: saját forgatókönyv, és storyboard fejlesztése, majd annak alapján max. 1-2 perc hosszú animációs kisfilm elkészítése a tábor végéig. A digitális animáció mellett lehetőség nyílik analóg technikák – hagyományos rajzanimáció, tárgy- illetve papírkivágásos animáció, pixilláció – alkalmazására is. A kisfilmek készítése mellett különböző animációs készségeket fejlesztő játékos gyakorlatokra is sor kerül. 

A jelentkezéshez szükséges:

  • az AJTÓ hívószóra, vagy önállóan választott témához készített animációs terv (1-2 perc hosszban gondolkodj), melynek részei: rövid szinopszis (max. fél oldal), vázlatos storyboard (1-3 oldalnyi, oldalanként kb. 8-9 képkocka), karakter-, és látványtervek. A fájlokat .jpg vagy .pdf formátumban kérjük (max. 10 db, és max. 10 MB/fájl);
  • rövid szakmai önéletrajz ;
  • motivációs levél (max. fél oldal);
  • ha van, online munkák, portfólió oldalak linkjei;
  • letölthető portfólió mappa linkje (korábbi filmes, vagy képzőművészeti munkák, grafikai tervek, inspirációs-ötletelő vázlatfüzetek, tanulmányrajzok stb.) – nem kötelező, de előny.

Az animációs pályázati űrlap kitöltése előtt érdemes a fentebb felsoroltak előkészítése. Ha B tervként egy másik csoportot is meg szeretnél célozni, ezt az űrlapon jelezd a szervezőknek!

Az animációs csoport vezetője Bertóti Attila és Vácz Péter lesz.

Bertóti Attila 1985-ben született Nagybányán. 2004 és 2009 között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatója volt, a kolozsvári fotóművészet, filmművészet, média szakon szerzett rendezői diplomát, majd a MOME-n mesterizett. Főként animációval és tervezőgrafikával foglalkozik. Ariadné fonala című munkája elnyerte a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál rövidfilmes díját 2009-ben, Mese című diplomamunkája pedig többek közt Annecyban versenyzett, és elvitte a Filmtettfeszt fődíját 2015-ben. A Néprajzi Múzeum felkérésére tavaly ötrészes rövidfilmsorozatot rendezett.

Vácz Péter 1988-ban született Budapesten. Tanulmányait a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola tervezőgrafika szakán kezdte, majd a Moholy- Nagy Művészeti Egyetemen animáció szakán folytatta. MOME-s tanulmányai alatt részt vett az ASF nemzetközi animációs produkciós workshopon és elvégzett egy professzionális 3D-animátori képzést Dániában. BA-diplomafilmjét (Patakiskola) több mint 20 nemzetközi fesztiválon vetítették, MA-diplomafilmje, a Nyuszi és Őz pedig számos nemzetközi fesztiválon szerzett díjakat. Az elmúlt években videóklipeket és reklámfilmeket is készített, és animátorként dolgozott az Oscar-kvalifikált Matchesen. A Filmtett Workshopot „másik oldaláról” is ismeri: 2017-ben maga is pályázott a rendezőcsoportba, ekkor készült a Párnaarc.

Forrás: Filmtett

süti beállítások módosítása