Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Jelentkezz a Filmtett táborába animációt tanulni!

2023. február 20. - dotandline

A Filmtett Egyesület meghirdeti idei filmes alkotótáborának felhívását nyolc alkotócsoport, köztük animációsok számára. A jelentkezési határidő március 12. 

Az idei workshop fő helyszíne a nyárádszentlászlói Pásztortűz Panzió, időpontja 2023. július 30-tól augusztus 10-ig. Az alsó és felső korhatár 18, illetve 30 év. A tábori részvétel pályázathoz kötött, nem kizáró jelentkezési feltétel a korábbi filmes tapasztalat megléte.

A tábor a hagyományos szerkezettel, miniatűr filmgyárként működik. A megpályázható alkotócsoportok ennek megfelelően: 

Minden csoport tevékenységét elismert szakemberek irányítják évről évre. A mentorok nevét a következő hetekben teszik nyilvánossá (a korábbi mentorokat megtalálod itt).

filmtett_workshop_2.png

Részlet a 15. Filmtett Workshop promófilmjéből

Pályázni a Filmtett Workshop honlapján kitöltött űrlappal és a szükséges egyéb dokumentumok elküldésével lehetséges. Az űrlapok kitöltése előtt javasolják a csoportokra jellemző pályázati mellékletek gondos előkészítését.

A pályázat beküldési határideje március 12., éjfél. Eredményhirdetés április 17-én várható. A nyertes pályázók névsora látható lesz a Filmtett Workshop honlapján, és a döntésről személyesen (e-mailben) is értesítenek mindenkit.

Pályázati díj nincs, a táborban való részvétel ingyenes. A táborban való részvételhez alap-, kommunikációs szintű angol nyelvtudás szükséges.

ANIMÁCIÓS CSOPORT

Tábori tevékenység: saját forgatókönyv és storyboard fejlesztése, majd annak alapján max. 1-2 perc hosszú animációs kisfilm elkészítése a tábor végéig. A digitális animáció mellett lehetőség nyílik analóg technikák – hagyományos rajzanimáció, tárgy- illetve papírkivágásos animáció, pixilláció – alkalmazására is. A kisfilmek készítése mellett különböző animációs készségeket fejlesztő játékos gyakorlatokra is sor kerül. 

Az animációs csoport esetében a pályázáshoz szükséges: forgatókönyv vagy szinopszis (az űrlapon feltöltendő) és figuratervek, vázlatok (opcionális, az űrlapra feltölthető).

A sikeres pályázók számára a tavasz folyamán 2 napos fejlesztőműhelyt szerveznek. Részletek hamarosan a workshop honlapján.

Kitöltöm a pályázati űrlapot

Forrás: Filmtett

süti beállítások módosítása