Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

A Kojot négy lelke elérhető a Filmio kínálatában

2024. március 08. - dotandline

A mozik után először a FILMIO-n látható Gauder Áron többszörös díjnyertes animációs filmje, a Kojot négy lelke. Az ikonikus Nyócker! rendezője legújabb alkotásában az indián teremtéstörténeten keresztül arról mesél, miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel. 

Gauder Áron különleges látványvilágú alkotása meghódította a világ fesztiváljait: az animációs filmek legnagyobb presztízsű eseményén, a franciaországi Annecy-ban nyáron elnyerte a zsűri díját, ezzel párhuzamosan az egyik legnívósabb ázsiai seregszemle, a sanghaji fesztivál a legjobb animációs film díjával méltatta. A Kojot négy lelke című filmet később díjazták Bolognában, Los Angeles-ben, a portugál Cinanima fesztiválon, továbbá az Arizóna Nemzetközi Filmfesztiválon is, és beválogatták a nagy presztízsű Annie-díj jelöltjei közé is.

kojot_oreg_kacsa.jpg

A Kojot négy lelke több, mint 50 fesztiválon szerepelt, nemzetközi forgalmazásra megvásárolta a Gebeka Films nevű élvonalbeli francia cég, az Egyesült Államokban a Juno Films fogja bemutatni, a francia mozikban áprilistól lesz látható. A hazai mozibemutatót követően elismerő kritikákban méltatták a különleges alkotást, mely mától online is nézhető a FILMIO kínálatában.

A napjainkban játszódó egész estés animációban amerikai őslakos indián fiatalok feszülnek egymásnak egy nagyvállalat alkalmazottaival, hogy megvédjék őseik földjét, amely egy olajvezeték projekt miatt került veszélybe. Egyikük nagyapja felidézi az indiánok ősi teremtéstörténetét, középpontjában a mitikus Kojot figurájával, amely az emberiség előtt álló kihívásokra figyelmeztet és arra tanít, hogyan találjuk meg helyünket a teremtmények között, az élet nagy körforgásában.

A Kojot négy lelke a Cinemon Entertainment gyártásában a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, producere Temple Réka, rendezője Gauder Áron, aki Bereményi Gézával közösen írta a film forgatókönyvét.

Forrás: NFI

süti beállítások módosítása