Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Készíts papírkivágásos animációt az FFP táborában!

2023. május 20. - dotandline

Az FFP filmes alkotótábora várja minden olyan ambiciózus, a filmes szakma iránt érdeklődő 18-35 éves fiatal jelentkezését, aki kipróbálná magát a dokumentumfilm, a kisjátékfilm, az animáció vagy a hang területén. Alább az animációs csapatot emeltük ki, a tábor többi csoportjáról az NFI oldalán lehet olvasni

Az animáció csapat mentora Csáki László animációs filmrendező, képzőművész, egyetemi oktató.

Mottó: Fókuszban a papírkivágás! Animáljunk ollóval! Milyen lett volna, ha Henri Matisse, mozgatni kezdi a papírkivágással készült montázsait?

ffp_animacio_2023.jpg

Cél: Papírkivágásos animációs technikával készülő klip tervezése, rendezése és gyártása 1–2 perc hosszúságban, részekre bontva kivitelezve. Minden alkotó a stábban egy részlet/zenei egység kidolgozásáért és gyártásáért felel. Közösen felosztják a résztvevők között a választott zeneművet és megbeszélik azokat a visszatérő vezérmotívumokat, amelyek esetleg egységesíthetik a klipet. A kiválasztott zenei részletet animatikban tervezik, majd ollóval formálják meg kamera alatt az animációt. Az alkotótábor első harmadában prezentálják az animatikot, majd gyártani kezdik a szekvenciákat, és a tábor végén összevágják a klipet. Az alkotási folyamat során megismerik és használják a TVPaint, a Dragonframe és az Adobe Premier, After effect programokat. Ezen programok ismerete hasznos lehet, de a tábor ideje alatt is megtanulható.

Tematika: Legalább három zenéből választják ki közösen azt, amelyből a klip készül. Konzultációk során átbeszélik a struktúrát és fejlesztik a vizuális koncepciót, majd részekre vágják a zeneművet. Innentől egyénileg folytatódik a munka az adott részhez, antimatik tervezésével. Az elkészült animatikot prezentálják a résztvevőknek, az észrevételek, javaslatok alapján, ha szükséges, fejlesztik tovább az animatikot. Majd gyártási tervet készítenek a hátralévő napokra és elkezdik egyénileg párhuzamosan több munkaállomáson animálni a részeket. Lehet egymás részeibe mozgatni, kellékeket készíteni, tehát nem kell teljesen önállóan dolgozni. Ha igény van rá, akkor ministábokban, egymásnak besegítve is mehet a munka. A tábor végén kilppremier!

Jelentkezés az animációs csoportba: Az animációs csoportba vizuális munkákból összeállított referencia anyagokkal (portfólió) lehet jelentkezni.

Referenciamunka: Rajzokból, festményekből, fotókból, grafikákból, firkákból, vázlatokból, papírkivágásokból stb. összeállított portfólió, pdf formátumban max. 10 oldal terjedelembe. Ha van animációs alkotás (bármilyen technikával készült animált mozgókép), akkor azt is lehet csatolni egy wordbe, pdf-be másolt link formában, de nem szükséges az animációban való jártasság.

Az animációs csoportba EZEN A LINKEN tudsz jelentkezni.

FFP Tábor

Mikor: 2023. augusztus 7-16.

Hol: Terény, a NOHA Stúdió ökológiai szemléletű alkotó- és közösségi tere

Mennyiért: 105.000 Ft/fő, amely tartalmazza a szakmai programok, a szállás és a napi háromszori étkezés árát. 

Jelentkezési határidő: 2023. június 1.

További információk az NFI oldalán találhatók.

Facebook-esemény

Forrás: NFI

süti beállítások módosítása