Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

AA1: A Kojot négy lelke készítői mesélnek az alkotói folyamatról

2023. május 12. - dotandline

A Magyar Animációs Művészek Egyesülete második nyilvános előadásán Gauder Áron új egész estés animációs filmje, a Kojot négy lelke kulisszái mögé tekintenek be. A fejlesztéstől a gyártáson át a mozi premierig megismerhetjük a készítés különböző állomásait.

A klímaválság kérdéseit feszegető, különleges látványvilágú indián történetben az olajvezetékek lefektetése miatt kerül szembe egymással egy nagyvállalat és az őslakosok. Az otthonunkért tüntető közösség felidézi az indiánok mágikus teremtéstörténetét, amely Kojot kalandjain keresztül hozza közel a nézőhöz az indián bölcsességet és megmutatja, hogy a múlt tapasztalataira hallgatva könnyebb a jövőt jó irányba formálni.

"A Kojot négy lelke különleges élményt jelentett egy kihívásokkal teli időszakban. A gyártást a járvány ideje alatt kezdtük, tavaly lesújtott a háború a szomszédságunkban, aminek bár nem volt közvetlen kapcsolata magával a produkcióval, de mégis erősen rezonáltunk a körülöttünk és a világban zajló eseményekkel. Ilyen körülmények között próbáltuk megtalálni a megfelelő egyensúlyt és harmóniát, amiről ez a film is szól." – mondta korábban Temple Réka producer.

kojot_oreg_kacsa.jpg

Meghívott vendégek:

  • Gauder Áron rendező
  • Temple Réka producer
  • Baumgartner Zsolt animációs rendező
  • Carlson Hanna kompozitor

Mivel a filmet egyben nem vetítik le, azoknak javasolt a részvétel, akik már látták a Kojot négy lelkét. Az előadás után a közönség is felteheti a filmmel kapcsolatos kérdéseit.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de a helyszín kapacitása miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a linken lehet.

AA1 – Így készült a Kojot négy lelke

Időpont: 2023. május 16. kedd, 18:00-20:00

Helyszín: MOME B épület, földszint 001-es terem (1121 Budapest, Zugligeti út 9)

Facebook-esemény

süti beállítások módosítása