Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Felkerül az HBO Maxra a teljes Batman: A rajzfilmsorozat

2023. január 26. - dotandline

A kultikus animációs sorozat mindhárom évada, összesen 109 epizód érkezik február 15-én az HBO Maxra.

Több mint 30 éve, 1992. őszén mutatták be a Batman: A rajzfilmsorozat (Batman: The Animated Series), ismertebb nevén Batman TAS-t, amely hamar meghódította a világot. A sorozatot Magyarországon 1993-tól az HBO vetítette. A BTAS elnyerte a legjobb animációs sorozatnak járó Emmy-díjat is és jelenleg az IMDB sorozatos top 250-es listáján a 23. helyet foglalja el.

A kultsorozatban olyan nevek kölcsönzik a hangjukat a szereplőknek, mint a nemrég elhunyt Kevin Conroy (Batman), a zseniális Mark Hamill (Joker), Bob Hastings (Gordon), Ron Perlman (Agyagpofa), John Glover (Rébusz) és még sokan mások.

btas1.jpg

A sorozat egyik különlegessége, hogy ebben az animációban tűnt fel először a közönségkedvenc Harley Quinn karaktere a Joker's Favor című epizódban. Eleinte csak egy epizódban tervezték használni a karaktert, de hamar népszerű lett, így visszatérő szereplője lett a sorozatban és hamarosan Joker jobbkeze  és egyben barátnője  lett. A pszichológusból lett bűnőzőt eredetileg Paul Dini és Bruce Timm alkoták meg, napjainkban pedig az egyik legkedveltebb antihős, aki még önálló sorozatot is kapott az HBO Maxon.

A Batman: A rajzfilmsorozat összes epizódja eredeti nyelven, magyar felirattal lesz elérhető február 15-től.

Forrás: Warner Bros Discovery Hungary

süti beállítások módosítása