Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Rófusz Ferenc mesterkurzust tart a MOME-n

2022. december 01. - dotandline

December 1-jén az Oscar-díjas Rófusz Ferenc lesz a MOME vendége. A kétórás eseményen a rendező mesél pályájának állomásairól, a beszélgetés mellett pedig a kisfilmjei is láthatóak lesznek, többek közt a legújabb alkotása is, mely Hieronymus Bosch híres festményét eleveníti meg.

Rófusz Ferenc, a MOME címzetes egyetemi tanára, Magyar Szent István-renddel kitüntetett, a Nemzet Művésze címet viselő, Kossuth-, és Oscar-díjas magyar animációs filmrendező tart mesterkurzust a december 1-jén, csütörtökön 17-19 óra között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.

A vetítéssel egybekötött esemény során az érdeklődők megismerhetik Rófusz Ferenc nemzetközi karrierjének állomásait, a kezdeti Pannónia Stúdióban eltöltött évektől, az Oscar-díjon és a Kanadában megalapított Super Fly Films Inc. stúdión át egészen a hazatérésig. Nevéhez olyan díjnyertes alkotások köthetőek, mint A légya Holtponta Ticket vagy Leonardo da Vinci híres freskójának animációja, Az utolsó vacsora.

rofusz_ferenc_x_oscar.jpg

Rófusz Ferenc az Oscar-díjjal

A mesterkurzus befejező részeként az animáció jövőjét feltáró beszélgetésre kerül sor, melyben szó lesz többek közt arról, hogy hogyan hat a technológia az animációra, vagy hogy milyen szerepe van ma Magyarországnak az animációs piacon, milyen szerephez juthatnak a magyar fiatalok a világ animációs filmgyártásában.

Az eseményen látható rövidfilmek: A kő (1973), A légy (1980), Holtpont (1982), Gravitáció (1984),
 Ticket (2011), Az utolsó vacsora (2018), Földi gyönyörök kertje (2022)

Időpont: 2022. december 1. csütörtök 17 óra

Helyszín: MOME Auditórium  (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MASTER épület, I. emelet)

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely az alábbi linkre kattintva érhető el.

Az esemény szervezői és szakmai vezetői: Dr. Kollarik Tamás PhD egyetemi oktató, producer és Gorka-Focht Máté doktorandusz, oktató.  A Mesterkurzus Rófusz Ferenccel Dr. Kollarik Tamás PhD által kezdeményezett folytatásos esemény-sorozat második állomása; a tavaszi félévben további két nemzetközileg elismert filmes szakember meghívását tervezik.

Forrás: MOME

süti beállítások módosítása