Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Megérkezett Gauder Áron várva várt új mozifilmjének előzetese

2022. október 26. - dotandline

Kojot négy lelke címmel új mozifilmmel jelentkezik Gauder Áron, a nagy sikerű Nyócker! rendezője. Az egész estés animációs filmben az indiánok varázslatos teremtéstörténetét a mitikus Kojot kalandjain keresztül ismerhetjük meg. A film 2023. március 16-tól lesz látható a mozikban.

Gauder Áron új alkotása a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Salamon király kalandjait és a Lengemeséket is jegyző Cinemon Entertainment gyártásában készült, 100 alkotó több mint ötévnyi munkájának eredménye. Már láthatjuk is a Kojot négy lelke előzetesét, melyet a Robbit Creative készített.

kojot_01.jpg

A Bereményi Géza és Gauder Áron forgatókönyvéből készült film állatokkal benépesített, folyton alakuló világában az indiánok mitikus figurája, a bajkeverő Kojot harcát láthatjuk a harmóniára törekvő Teremtő Öreggel. Egy letűnt világ bölcsességét meséli el a film: bemutatja az indiánok gondolkodását és önzetlen kapcsolatát a természettel, és emlékeztet arra, hogy az emberiség előtt álló kihívások egyetemesek, és mindannyiunknak meg kell találnunk a helyünket a teremtmények között, az élet nagy körforgásában. A természethez és minden élőlényhez szorosan kötődő indián kultúra erkölcse és bölcsessége közel áll a modern környezetvédő és zöld mozgalmakhoz. A film ezt a gazdag, varázslatos és erőteljes tudást frissen és újszerűen kívánja vászonra vinni.

A Kojot négy lelke filmterve előtt Gauder Áron és a Cinemon Entertainment két rövidfilmet készített indián mesék alapján, amelyek jelentős nemzetközi fesztiválsikereket értek el, és világszerte számos díjat gyűjtöttek be, többek között az annecy-i, az ottawai, a hirosimai, a Los Angeles-i és az Anima Mundi animációs fesztiválokon.

A mozifilm producere Temple Réka, a rajzokat maga a rendező, Gauder Áron készítette, az animációs rendező Baumgartner Zsolt volt, a film zenéit autentikus indián dalokból állították össze. A főszereplők hangját Bozsó Péter, Papp János, Pikali Gerda és Széles Tamás kölcsönözi, további szerepekben pedig Vida Bálintot, Vida Sárát, Scherer Pétert, Bolla Róbertet, Kautzky Armandot, Előd Álmost, Debreczeny Csabát, Vida Pétert, Schneider Zoltánt, Kis-Kovács Lucát és Faragó Andrást hallhatjuk.

A filmet 2023. március 16-tól vetítik a magyar mozikban a Vertigo Média forgalmazásában. A filmhez még egy saját honlapot is készítettek az alkotók, melyet itt lehet böngészni.

Forrás: NFI

süti beállítások módosítása