Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

MOMÉsok gyerekkora a Képregényfesztiválon

2022. június 04. - dotandline

A június 3. és 5. között megrendezett 17. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválra megjelent a MOME Anim és a MOME Elmélet hallgatóinak képregényeit tartalmazó kiadvány, az Igaz volt egyáltalán?  Képregények a gyerekkorról, Szép Eszter szerkesztésében.

Mire emlékszel szívesen gyerekkorodból? Mit játszottál, hová álmodtad magad? Milyen illata volt a hétvégének?  Az Igaz volt egyáltalán? – Képregények a gyerekkorról rövid történeteiben nyaralások, békák, és nagyszülőkkel töltött délutánok jelennek meg. Az egyéni vizualitással megrajzolt rövid emlékekből a gyerekkor mozaikos képe rajzolódik ki. A szerzők a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói, akik 2021 februárjában egy héten át egy intenzív kurzus keretében a fentiekhez hasonló kérdésekről gondolkodtak és alkottak képregényeket.

igaz_volt_egyaltalan_cimlap_small.jpg

Részlet a kiadvány címlapjáról

A kötetben szereplő képregényeket Szénásy Zsófia, Bella Tamara, Cornejo Judith, Hall Emily, Molnár Zsófia Helka, Sógor Abigél, Nagy Zsófia, Farkas-Kovách Réka, László Dominik, Hollós Kata, Gurka Gábor István, Pittmann Kornél, Balázs Dávid és Szolomayer Mark készítette.

A Szépirodalmi Figyelőnél megjelent kiadvány 1800 forint. A Képregényfesztivál utolsó napján, most vasárnap lehet megvenni, aztán közvetlenül a kiadótól.

süti beállítások módosítása