Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Animációs produceri képzés indul a MOME-n

2021. október 11. - dotandline

A MOME Open keretében október 26-tól 10 hetes animációs produceri képzés indul, melyen a hazai és nemzetközi animációs produceri munkát és ökoszisztémát jól ismerő szakemberek avatják be az érdeklődőket az animációs ipar gyártási szisztémájába. A jelentkezéseket október 15-ig várják.

A MOME Open keretén belül animációs producer képzés indul, melynek célja, hogy a képzésben részt vevők a tanfolyamon szerzett ismereteikkel átlássák a szerzői és alkalmazott animációs filmek létrehozásában a producer helyét, szerepét és feladatait. A képzés során a résztvevők piacképes ismeretekre tesznek szert, amely mind a működő filmprodukciós cégek, mind az önmenedzselő pályakezdő filmesek számára a mindennapi hatékony és sikeres munka elengedhetetlen feltétele.

További cél, hogy a tanfolyam végére a résztvevők általános szakmai tájékozottságra tegyenek szert a 2D és 3D animáció készítés, valamint az emergens (AR, VR, new storytelling, videogame stb.) tartalomfejlesztés területén.

animacios_producer_kepzes.jpg

A képzést a hazai és nemzetközi animációs produceri munkát és ökoszisztémát jól ismerő szakemberek tartják: Balló Dávid, a Nemesys Games vezető graphic designere, Böszörményi Gábor, a Mozinet ügyvezetője, Brovinszki László filmrendező, a MOME Anim BA szakvezetője, Domonyi Rita dramaturg, Falvai Györgyi kreatív producer, nemzetközi tréning koordinátor, Fülöp József, a MOME rektora, Juraj Krasnohorsky producer, a CEE Animációs Workshop társszervezője, Kádár Melinda (HEN Animation) és Klingl Béla (KGB Stúdió) rendezők, Kollarik Tamás producer, Lukács Péter Benjámin hangdizájner, Réthi Gábor immerzív technológia kutató, Ringeisen Dávid (Digic Pictures) rendező, Sipos Orsolya producer (Salto Films), Szabó Viktória immerzív média szakember, Szenes Attila, a Digic Pictures gyártástechnológiai részlegének vezetője, Taba Miklós jogász, a Nemzeti Filmiroda vezetője, Takács Barnabás VR/AR/MI kutató, Takács Ildikó Katalin üzleti és jogi szakember (Digic Pictures), Takó Sándor jogász, Temple Réka producer (Cinemon Entertainment), Varsányi Ferenc rendező, Varga Zoltán filmtörténész, Vincze Zsuzsanna jogász.

A képzést azoknak ajánlják, akiket érdekel az animációkészítés folyamata produceri és finanszírozási szemszögből, szeretnének megismerkedni az animációs gyártási alapfogalmakkal, szeretnék átlátni a 2D és 3D animációk sokrétű felhasználási területeit, érdekli őket a VR és AR tartalomgyártás, valamint ha filmproducerként dolgoznak és kacérkodnak az animációs filmgyártás gondolatával.

A 10 hetes képzés október 26-án kezdődik és január 14-én ér véget, ára 100.000 forint + ÁFA. Jelentkezni a MOME Open oldalán lehet október 15-ig. További részletek és órarend szintén a MOME Open oldalán olvasható. A képzés a Nemzeti Filmintézet támogatásával valósul meg.

Forrás: MOME Open

süti beállítások módosítása