Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

A család az család – magyar animációsok szerint is

2020. december 09. - Herczeg Zsófi

Közel egy hónappal a lengyel nők melletti szolidaritásuk után a magyar animációsok újabb figyelemfelkeltő kisfilmmel álltak elő: most a magyarországi alkotmánymódosítás miatt ragadtak ceruzát és fejezték ki ellenérzésüket azzal kapcsolatban, hogy a kormány ellehetetlenítette az azonos nemű vagy egyedülálló szülők örökbefogadását.

A kétperces kisfilm elkészítésében 12 alkotó vett részt, akik így fogalmazták meg gondolataikat: "Szerető családban felnőni minden gyermek alapvető joga. Az új alkotmánymódosítás most ezt a lehetőséget veszi el olyan szülőktől, akik másra sem vágynak jobban, minthogy szerető közegben nevelhessenek fel olyan gyerekeket, akiknek máskülönben család nélkül kellene leélniük az életüket. A család az család, és ez nem lehet politikai kérdés."

A kisfilm vágója Mészáros Bori, a zenéjét Szűcs Bertalan szerezte, az animátorai pedig Ábrányi Luca, Diószeghy Dani, Dudok Edit, Eckensberger Lilian, Gáti Ráhel, Komán Kitti, Nagy Ádám Ferenc, Pálos Emma, Sárdi Katalin és Somogyi Sára voltak.

süti beállítások módosítása