Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Pantomimesek ebédidőben

2020. július 21. - Herczeg Zsófi

Júliusban tíz szuper MOME Anim film kerül fel végleg a netre, melyek ifjúkori tapasztalatokat és öregkori emlékeket dolgoznak fel, szólnak a magányról, a féltékenységről, a boldogságkeresésről, transzgenerációs problémákról, vagy éppen teljesen elrugaszkodnak a valóságtól és egy kísérteties bérházba vagy az űrbe röpítenek minket. Nyolcadikként Varga Petra Mimik című diplomafilmjét láthatjuk.

Varga Petra 2015-ös MOME Anim diplomafilmje volt a Mimik, melyben két francia pantomimes, Jean-Pierre és Louis láthatatlan játékukkal saját világot teremtenek maguknak. Bár különböző természetük miatt gyakran egymás idegeire mennek, mégis elválaszthatatlan barátok, akik mindig készen állnak valami furcsaságra. Most éppen a parkban töltik ebédjüket, melyre gyorsan lecsapnak a galambok is, akik valamiért Jean-Pierre-t sokkal jobban kedvelik, mint Louist. Több sem kell, egyből megjelenik a burleszk filmek csetlését-botlását megidéző féltékenység.

varga_petra_x_mimik.png

Varga Petra: Mimik

Varga Petra a két pantomimesről szóló Mimik című rövidfilmjével végzett a MOME-n 2015-ben, két évet dolgozott a Digic Picturesnél concept artisként (interjú itt), ahol videójátékokhoz készített látványterveket, azóta pedig karaktertervezőként és color artistként is dolgozott egész estés, illetve sorozatokon (például B. Nagy Ervin Csodabogarak szériájának Egér című részén). Az ötvenes évek stílusát idéző I Got Neighbours című filmje szintén megnézhető neten.

süti beállítások módosítása