Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Itt a Toy Story 3. remake, és iszonyú jó!

2020. január 31. - Herczeg Zsófi

A remake-ek korát éljük. 2020-ban már nem újdonság, ha például egy klasszikus Disney animációt remake-elnek, általában élőszereplős módon és nem sok újat hozzátéve az eredeti sztorihoz, aztán mégis kasszát robbantva vele. A klasszikus animációk remake-hullámából A dzsungel könyve (2016) és Az oroszlánkirály (2019) lóg ki, melyek nem élőszereplős feldolgozások, hanem fotórealisztikus számítógépes animációs technikával készültek. A Disney nemrég újabb filmet jelentett be, a Bambi-remake-et, melyet ugyanezzel a módszerrel, a fotórealisztikus animációval gyártanak majd.

Most az animációs filmiparon kívülről jött egy hirtelen remake-bomba: a Toy Story 3. IRL. Egy iowa-i testvérpár, a 20 és 23 éves Morgan és Mason McGrew nyolc év alatt remakelte a 2010-ben megjelent Toy Story 3-at, méghozzá nem akármilyen módon: a film eredeti hangsávját használva kockáról kockára konstruálták újra az egész filmet. Ráadásul nem akárhogy: a filmben keveredik a bábanimáció, a bábfilm, a gyurmaanimáció, a papírkivágásos animáció, a pixilláció és még élőszereplős szekvenciák is vannak benne, vagyis a játékokat TÉNYLEG játékok játsszák, az embereket pedig valódi, hús-vér emberek.

toy_story_3_irl.jpg

Toy Story 3. IRL

Az alkotók a film facebook-oldalán mondták el mi inspirálta őket. A Toy Story 3. bemutatása napján beleszerettek a filmbe, és elkezdtek minden vele kapcsolatos játékot gyűjteni. Két évvel később realizálták, hogy a Pixar animációja nemcsak a kedvenc filmjük, hanem az életük, ez pedig azóta sem változott. Ezért a Pixar, a Toy Story 3. és a filmkészítés iránt érzett szeretetükből elkészítették ezt az általuk élőszereplősnek nevezett filmet, a Toy Story 3. IRL-t. 

A Toy Story 3-al a Toy Story trilógia (1995, 1997, 2010) a filmtörténet egyik legjobb trilógiájává vált, melyet ráadásul a legjobb animációs film mellett a legjobb filmnek járó Oscar-díjra is jelöltek, amelyet eddig csak a Szépség és a Szörnyeteg és a Fel! ugrott meg az akadémiánál. A franchise-hoz tavaly érkezett a negyedik rész, amivel kapcsolatban senki nem remélt jót, hiszen egy csodálatosan befejezett trilógia után még mit tud nyújtani a stúdió, mégis sikerült nekik egy fantasztikus és méltó negyedik filmet letenni az asztalra. 

A testvérek 8 év alatt az egész Toy Story 3-at újraalkották, nézzétek meg, mert tényleg elképesztően jó, rettentően kreatív, folyamatosan érződik rajta a szeretet, amivel készült, az amatőrségéből adódóan sokszor még viccesebb, mint az eredeti, viszont azon a bizonyos égetőkemencés részen most is sírtunk. Nézzétek meg a filmet, ami alatt egy werk videót is találtok.

süti beállítások módosítása