Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Animációs játékfilmterveket is vár az FFP workshopja

2019. november 01. - dotandline

Gyerekfilmes forgatókönyvíró előadást és workshopot rendez a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál partnerségével a Magyar Nemzeti Filmalap Fast Forward programja, melyre 2019. november 4-ig lehet filmterveket küldeni.

A jó gyerekkönyvek fontosságát senki sem vitatja. De mi a helyzet a jó gyerekfilmekkel, amelyek ugyanolyan fontosak és nagy hatásúak. Az előadás úgy segít komolyan venni a gyerekfilmeket, hogy közben a szórakoztatást, az élményszerűséget is szigorúan szem előtt tartja. Mieke de Jong forgatókönyvíró és tanácsadó előadásán szó lesz a történetek erejéről, a valódi képzelőerőről és a forgatókönyvíró felelősségéről, valamint mesél a gyerekfilmírás gyakorlatáról és tapasztalatairól is.

Mieke De Jong filmes és televíziós forgatókönyvíró, akinek Lena című, 2011-es Holland filmdrámája nyitotta a Torontói Nemzetközi Filmfesztivált, Bip! (Iep!) című filmjét beválogatták a Berlinaléra, a 2008-as Téli háború (Winter in Wartime) pedig az Oscar-díjért versengő legjobb külföldi filmek shortlistjére is felkerült. Történeteiben rendszerint erős karakterek állnak szokatlan helyzetekben, gyerekfilmjeit pedig a gyerekek mellett a felnőttek is kedvelik. Forgatókönyvírást tanít a szülőhazája, Hollandia mellett Belgiumban, Brazíliában, Indiában és Finnországban.

ELŐADÁS

Helyszín: ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8.)

Időpont: 2019. december 5. 18.00–19.30

Az előadást forgatókönyvíróknak, íróknak, rendezőknek, producereknek, forgalmazóknak, moziüzemeltetőknek, televízióműsor-szerkesztőknek és filmszakos hallgatóknak ajánlják.

bip.jpg

Rita Horst: Bip!

Minden gyerek megérdemli, hogy a nekik szóló filmek komolyan vegyék őket. De hogyan lesz egy jó ötletből valóban minőségi gyerekmozi? Hogyan kell úgy történetet mesélni, hogy az ne legyen gyermeteg? Hogyan lehet egy-egy összetett karaktert úgy felépíteni, hogy a gyerekek magukra ismerjenek benne? És mitől lesz egy kicsiknek szóló történet átélhető és szórakoztató, mégis fajsúlyos? A kétnapos workshopot ezeket járják körbe a résztvevők Mieke De Jong vezetésével.

WORKSHOP

Helyszín: ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8.)

Időpont: 2019. december 6–7. 10.00–17.00

A kétnapos workshopot forgatókönyvíróknak ajánlják. A workshopra egész estés, 4–14 éves gyerekeknek szóló animációs- vagy nagyjátékfilmtervvel lehet jelentkezni.

Jelentkezési információk és feltételek az MNF oldalán találhatók.

Jelentkezési határidő: 2019. november 4.

süti beállítások módosítása