Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Jön a 3. CEE Animációs Workshop

2019. augusztus 16. - dotandline

Harmadszorra rendezik meg a CEE Animációs Workshopot, mely egy három, hatnapos modulból álló képzési program animációs szakemberek számára. Jelentkezési határidő augusztus 30.

A CEE Animációs Workshop egy egyéves képzési program, amely projektfejlesztésre és szakmai kapcsolatépítésre ad lehetőséget producerek és kreatív csapatuk számára, mindenféle hosszúságú és típusú (rövidfilm, egész estés film, sorozat) animációs vagy hibrid projektre fókuszálva, illetve animációs szakembereknek, hogy szélesítsék tudásukat az animációs ipar aktuális helyzetében. A cél, hogy az alkotóknak segítséget nyújtsanak tartalomfejlesztés területén a forgatókönyv-fejlesztéstől kezdve a művészeti és gyártási tanácsadásig, valamint a producerek és kreatívok bevonása a nemzetközi animációs iparágba, és animációs projektek fejlesztése a jelenlegi piaci és forgalmazási igényeknek megfelelően. 

A workshopon elismert nemzetközi szakértők tartanak előadásokat a gyártás, a marketing és a forgalmazás legújabb trendjeiről, esettanulmányokat mutatnak nemzetközi koprodukciókról, pénzügyi és jogi kérdésekről, valamint további fontos témákat járnak körbe, mint például a gyártási modellek, zenei és hangi kérdések, vagy a promóciós lehetőségek. A workshop leginkább a producer portfóliójának szerepére helyezi a hangsúlyt, a projekt bibliára, a pitchelési technikákra, és segít a projekt ütemtervének meghatározásában (célközönség, marketing, forgalmazási stratégiák, produkciós tervek), valamint koprodukciós lehetőségek felvázolásában.

cee_animation_workshop_2019.jpg

Kik vehetnek részt a CEE Animációs Workshopon?

  • producerek és a kreatív csapatuk (rendezők, forgatókönyvírók, max 2 fő) bármilyen hosszúságú, még fejlesztés alatt álló animációs projekttel
  • animációs szakemberek, akiknek nincs projektjük (stúdiók képviselői, köz- és magánalapítványok dolgozói, értékesítési, forgalmazói és marketingvállalatok képviselői, műsorszolgáltatók, stb.)

Pályázni a következő országokból lehet: Albánia, Bosznia-Hercegovia, Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Izland, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Magyarország, Málta, Moldova, Montenegró, Norvégia, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Tunézia, Ukrajna

Jelentkezési határidő: augusztus 30. 

A program időpontjai és helyszínei:

  • 2019. november 29. - december 5., Ljubljana, Szlovénia
  • 2020. márciusa, Tallinn, Észtország
  • 2020. májusa, Trebon, Csehország (a CEE Animációs Fórum keretében)

Részvételi díj:

  • 2 jelentkezőnek fejlesztés alatt álló animációs projekttel : 2700 EUR
  • projekt nélküli jelentkezők: 1800 EUR

Ösztöndíjas jelentkezésre is lehetőség van. Ha ösztöndíjra jelentkeznél, küldj egy motivációs levelet kitérve az ösztöndíj indokaira a submissions@ceeanimation.eu e-mail címre.

A részvételi díj mindent magában foglal, kezdve a szállástól és étkezéstől, az online forgatókönyv-tanácsadáson át a pitchfórumon való részvételig. Az utazási és egyéb felmerülő költségeket a résztvevők állják.

Hogyan jelentkezzek?

Részletek és jelentkezés a CEE Animációs Workshop oldalán találhatók.

süti beállítások módosítása