Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Animációs sorozatfejlesztő workshop Franciaországban

2019. március 06. - dotandline

A Kreatív Európa MEDIA programjának támogatásával a francia La Poudrière animációs iskola 11 hetes forgatókönyvíró kurzust tart 2019. április 23. és július 5. között Valence-ban, Fraciaországban. A kurzusra olyan európai animációs szakembereket várnak, akik rendelkeznek megfelelő technikai háttértudással és tapasztalattal graphic design, animáció, storyboard vagy layout területén, és akik fejlődni szeretnének egy filmkészítő csapat koordinálásában, valamint azokat az animációs diákokat is várják, akik tv-projektekre specializálódnának.

A 11 hetes kurzus felépítése (részletes leírás itt):

  • 3 hét: tv-speciál forgatókönyvének megírása
  • 7 hét: a tv/web-sorozat konceptjének kidolgozás
  • egy hét az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon

danslatoile.png

Emma Carré, Marjolaine Perreten #danslatoile című sorozatát is a La Poudrière workshopján kezdték fejleszteni az alkotók

A kurzuson 10-12 ember vehet részt, akik 3-4 fős csoportokban dolgoznak egy gyerekkönyvön alapuló tv-sorozat és -speciál kidolgozásán. Az adaptálni kívánt projektekhez a partner gyerekkönyvkiadók kiadványaiból lehet választani alapanyagot. A projekteket angol vagy francia nyelven lehet fejleszteni.

A pályázathoz szükséges motivációs levél, melyben a jelentkező kitér a tv-sorozat és forgatókönyvfejlesztési terveire, mellékeli korábbi grafikai munkáit és saját animációit. További részletek a La Poudrière oldalán olvashatók.

Jelentkezési határidő: március 17.

Regisztrációs díj: 1000 euró.

Ösztöndíjat kaphatnak a Franciaországon kívülről érkező európai diákok és szakemberek, elsősorban azokból az országokból, amelyek kis audiovizuális gyártási kapacitással rendelkeznek. Az ösztöndíj magában foglalja a szállásköltséget is.

süti beállítások módosítása