Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Megnyílt a 2018-as Dargay Attila-pályázat

2018. november 13. - dotandline

December 6-ig lehet jelentkezni a 200 millió forint keretösszegű Dargay Attila-pályázatra, amelyből a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa korábban támogatott animációs sorozatok bővítését, illetve ilyen sorozatok egész estés animációs filmmé alakítását finanszírozza. 

A Médiatanács által korábban már támogatott gyermek-, ifjúsági és családi témájú animációs sorozatok további epizódjainak gyártására, illetve egész estés animációs tévéfilmekké alakítására lehet támogatást igényelni az idén is 200 millió forint keretösszeggel meghirdetett, 2018-as Dargay Attila-pályázaton. A szinopszisokkal december 6-án 12 óráig lehet jelentkezni, a nyertes pályázók feladata – a korábban támogatást nyert részekkel összhangban – kiegészíteni a sorozatokat 13 részesre, kibővíteni a már elkészült 13 epizódot 26 részesre, illetve az egész estésnek szánt alkotások esetében a már elkészült sorozatot minimum 52, maximum 90 percessé kell összefűzni.

A Médiatanács Dargay Attila-pályázatán eddig két animációs sorozat, a Hoppi mesék (Egy év Hoppifalván) és a Boxi kapott támogatást tévéfilmmé való alakításra, második évaddal pedig Glaser Kati Városi legendák című szériája bővülhetett.

További részletek a pályázatról az MTVA Mecenatúra oldalán olvashatók.

glaser_kati_x_varosi_legendak_x_strand.jpg

Glaser Kati: Városi legendák - Strand

Forrás: NMHH

süti beállítások módosítása