Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Magyar animációkat is támogat az Euro Connection

2018. október 05. - dotandline

Magyar rövidfilmes projekteket is várnak a Euro Connection koprodukciós vásárra, Clermont-Ferrand-ban. A magyar jelentkezéseket a Daazo közvetíti.

2019 februárjában, a Clermont-Ferrand-i rövidfilmfesztivállal egy időben megint megrendezik az Euro Connectiont, az európai rövidfilmes koprodukciós vásárt. Az Euro Connectionre való jelentkezést 23 országban hirdetik meg, és ismét várnak magyar projekteket is – a magyar jelentkezők a Daazón keresztül nyújthatják be jelentkezésüket. Az Euro Connection jelentős filmszakmai fórum: eddigi 9 éve alatt 80 olyan film készült el, amelyhez közvetlenül hozzájárult a program.

Olyan rövidfilmes (40 percesnél rövidebb animációs, élő szereplős vagy dokumentumfilmes) projekteket várnak, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: már rendelkeznek részleges támogatással, producerük európai koprodukcióban gondolkodik és forgatásuk 2019. május után kezdődik.

Jelentkezési határidő: 2018. október 20.

magyar_mix_for_euro_connection.png

A Euro Connection zsűrije által kiválasztott projekt producere meghívást kap Clermont-Ferrand-ba 2018. február elején. A Euro Connection programjai (pitchfejlesztő workshop, pitchelés, producerek és résztvevők találkozói, személyes megbeszélések) február 5–6-án lesznek. A sikeres pályázó részt vehet a filmfesztiválon és vásáron – a 4 éjszakás szállást (február 3–7), utazást (160 euróig), valamint az akkreditáció költségeit a Euro Connection fedezi.

Jelentkezni a Euro Connection weboldalán található letölthető kérdőívek kitöltésével lehet: az  info@daazo.com és a zsuzsanna.deak@daazo.com címen várják a nevezéseket.

süti beállítások módosítása