Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Művészi és technikai bravúr lesz a Laika ötödik filmje

2018. május 09. - Herczeg Zsófi

Arról már lehetett tudni, hogy készül a zseniális stop motion filmjeiről ismert Laika stúdió ötödik egészestés animációja, most pedig a cselekményen kívül az is kiderült, hogy mi lesz a címe: Missing Link

A Missing Link főszereplője a karizmatikus Sir Lionel Frost (Hugh Jackman), aki a világ egyik legjelentősebb mítosz- és szörnyszakértőjének tartja magát. Az egyetlen gond, hogy a szűklátókörű társai nem hajlandók ezt észrevenni és elismerni. Sir Lionel utolsó esélye arra, hogy az elit befogadja, ha Észak-Nyugat-Amerikába utazik bizonyítékot találni egy legendás teremtmény létezésére, mely az ember primitív származásának utolsó élő példánya, a hiányzó kapocs. Akitől Sir Lionel álma valóra válna, az nem más, mint Mr. Link (Zach Galifianakis), egy kissé bolondos, de meglepően okos és jószívű lény, aki fajának utolsó példányaként a veszélyeztetett állatok közé tartozik. Mr. Link ezért megkéri a tudóst, hogy kutassák fel távoli rokonait, a férfi segítségével pedig körbeutazzák a világot, hogy megtalálják Shangri-La legendás völgyét, a különös lények otthonát. Ebben segítségükre lesz a független és leleményes kalandornő, Adelina Fortnight (Zoe Saldana), aki az egyetlen térképpel rendelkezik Shangri-La földjére. Ám az út során a félelmet nem ismerő kalandorokra sok veszély leselkedik, minden lépésüket hitvány alakok követik, akik megpróbálják megakadályozni a küldetésüket.

laika_x_missing_link.jpg

Missing Link

A film címén kívül további szinkronhangokat jelentett be a stúdió: Hugh Jackman, Zoe Saldana és Zach Galifianakis mellett többek közt Emma Thompson, Stephen Fry, Timothy Olyphant, Matt Lucas, David Walliams, Amrita Acharia és Ching Valdes-Aran is kölcsönzi egy-egy karakter hangját.

A Laika vezetője, Travis Knight már a zseniális Kubo és a varázshúrok után is azt mondta, hogy a következő filmjükkel még magasabbra emelik a lécet, most pedig azt nyilatkozta, hogy a Missing Link művészi és technikai bravúr lesz. Chris Butler (Paranorman, 2012) írta és rendezte a filmet, mely a stúdió korábbi szemléletét követi, vagyis ötvözi a képzőművészetet, az aprólékos kézi munkát és a technológiai újításokat, hogy valami olyan dolog kerekedjen ki belőle, amit korábban sosem láttunk. A Missing Link-et Knight mozgó műalkotásként emlegeti, mely tele van lélekkel, fantáziával és humorral, és amely hangsúlyozza az elfogadást és az összetartozás egyetemes fontosságát. Knight szerint ez lesz a legütősebb dolog, amit valaha készítettek, ami a felülmúlhatatlannak tűnő Kubo és a varázshúrok után elég izgalmasan hangzik. 

A Missing Link-et 2019 tavaszán mutatják be a tengerentúlon, ám a korábbi négy alkalom után nem a Focus Features, hanem az Annapurna Pictures forgalmazásában, melynek nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Spring Breakers, A nő, a The Master, a Fantomszál és eddigi egyetlen animációként a Virsliparti, mely ráadásul R-besorolást kapott (itthon 18-asat). Hazai bemutatóról egyelőre nincs hír, de a korábbi négy Laika-filmet is elhozták a magyar mozikba, melyeket a UIP-Duna Film forgalmazott.

via Cartoon Brew

süti beállítások módosítása