Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Magyar koprodukcióban készült animáció debütál Cannes-ban

2018. május 09. - dotandline

A magyar Puppetworks részvételével készült Még egy nap élet (Another Day of Life) című animációs dokumentumfilmet az idei cannes-i filmfesztivál versenyen kívüli Special Screenings programjában mutatják be május 11-én.

A spanyol Raúl de la Fuente és a lengyel Damian Nenow Még egy nap élet (Another Day of Life) című filmje Ryszard Kapuscinski lengyel író azonos című könyvén alapul, aki újságíróként a helyszínen élte át az angolai polgárháború 1975-ös kitörését, mely a becslések szerint félmillió halálos áldozatot követelt.

A Még egy nap élet lengyel, spanyol, német, belga és magyar koprodukcióban jött létre, élőszereplős felvételek és animációs szekvenciák ötvözésével, magyar oldalról a budapesti Puppetworks animációs filmstúdió közreműködésével.

A Puppetworks videójáték-grafikus stúdióként indult még 2009-ben, alapítója Frantisek Ambrus formatervező, aki korábban pozsonyi és budapesti grafikai tervező céget vezetett. Az óbudai stúdió készítette többek közt a Heroes of Might and Magic játéktrailerét és a League of Legends animációit, de a 2016-ban bemutatott Final Fantasy XV: Kingsglaive című alkotásból több mint 10 perc is a Puppetworks munkája. Ez a film szakmailag hatalmas kihívás volt a stúdiónak, mert nagyon magas minőségű, szinte fotorealisztikus animációs jeleneteket kellett megvalósítani rendkívül szűk határidővel.

A Cannes-ban bemutatott Még egy nap élet a Puppetworks első egészestés koprodukciója, a filmben való részvételre pedig az Oscar-jelölt lengyel Platige Image (Tomek Bagiński: The Cathedral) kérte fel a a magyar stúdiót. A képregényszerű, minimalista, letisztult látványhoz realisztikus, élőfilmszerű animáció társul, az animált és élőszereplős jelenetek a filmben felváltva jelennek meg. Magyarországon készültek a filmhez a koncepciórajzok, a 3D karakter modellek és az animáció jelentős része. A film a tervek szerint egy éven belül kerül a magyar mozikba. A Puppetworks jelenleg a Momonga című egészestés animációs családi film előkészítésén dolgozik.

via Puppetworks

süti beállítások módosítása