Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Két díjat nyert a Lengemesék Chicagóban

2017. november 10. - dotandline

A 34. Chicagói Nemzetközi Gyermekfilm Fesztiválon Pálfi Zsolt rendezése két második helyezést ért el: mind a szakmai zsűri, mind a gyerekzsűri a második legjobbnak találta az egészestés animációs film kategóriában a Lengemeséket. A világ legnagyobb gyerekfilmes rendezvényén egészen kiemelkedő, hogy a filmet egyszerre díjazták a profi szakemberek és a gyerekközönség.

November 5-én ért véget a 34. Chicagói Nemzetközi Gyermekfilm Fesztivál, ahol az egészestés animációs film kategóriában induló Lengemesék mind a szakmai, mind a gyerekzsűrinél második helyet szerzett. A Lengemesék eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét érte el a mostani eredménnyel. Pálfi Zsolt meséje Chicago mellett számos animációs és gyerekfilm fesztiválon szerepelt már, vetítették a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon, a 22. Chemnitzi Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Filmfesztiválon, az amsterdami CINEKID fesztiválon, Észtországban a Cinema Astis fesztiválon és Indiában a Nemzetközi Gyermekfilm Fesztiválon.

A családi animációs film itthon is sikeres: a Berg Judit történeteiből a Temple Réka producer vezette Cinemon Stúdió gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült Lengemesék április 27-i magyar bemutatója óta folyamatosan szerepel a mozik műsorán. A Lengemesék magyar moziforgalmazója a Vertigo Média.

A Lengemeséket Magyarország mellett számos külföldi országban is bemutatják: Romániában november 24-én lesz a premierje, Franciaországban márciusban kerül a mozikba, de a macedón játszani fogják mozikban is.

via Vertigo

süti beállítások módosítása