Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Egy hónap múlva újra Anilogue!

2017. október 30. - dotandline

November 29. és december 3. között rendezik meg a 15. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban, ahol több mint 200 rövidfilm és 15 egész estés alkotás lesz látható.

Tizenötödik évadához érkezett a budapesti Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban november 29. és december 3. között az elmúlt év legfrissebb és legjelentősebb animációs alkotásait mutatják be. A nyitófilm a Berlinalén bemutatkozott, majd az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál programjából a kínai kormány által letiltott Have a Nice Day című egész estés animáció lesz, mely a tarantinói film-noirt napjaink kínai külvárosi alvilágába helyezi.

have_a_nice_day_02.jpg

Liu Jian: Have a Nice Day

A fesztivál öt napja alatt több mint 200 új animációs rövidfilmet és 15 egész estés mozit láthat a közönség, köztük a legendás Makoto Shinkai új filmjét, a Your Name-et is. A Your Name Japánban minden idők legnézettebb animációs filmje lett, Budapesten az első és egy ideig valószínűleg egyetlen mozivetítését az Urániában tartják.

Az Anilogue idei vendége Finnország, így az új finn animáció legizgalmasabb alkotásaival ismerkedhetnek az érdeklődők. Budapest legnagyobb animációs fesztiválján idén számos gyerekprogram várja a családosokat. A Makám együttes és a Metropolitan Egyetem animáció szakos hallgatói közös, animált látványkoncerttel készülnek, a Bölcs Kavics alkotócsoport videójáték-készítő workshopot tart, és több animációs program várja a látogatókat a Magvető Caféban, a Budapest Schoolban és a Liszt Ferenc téri gyermekkönyvtárban is.

anilogue_2017.jpg

süti beállítások módosítása