Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Folytatást kap a World of Tomorrow

2017. augusztus 20. - Herczeg Zsófi

Nem is tudom, hogy az év híre-e, mindenesetre a nyáré biztosan, hogy Don Hertzfeldt, az egyik legnagyobb hatású kortárs animációfilmes folytatást készít World of Tomorrow című Oscar-jelölt rövidfilmjéhez.

A hírt Hertzfeldt twitteren jelentette be, vagyis nem is bejelentette, hanem csak egy képet közölt a folytatás címével és egy kis rakétával: World of Tomorrow - Episode Two: The Burden of Other People's Thoughts, azaz A holnap világa - Második fejezet: Más emberek gondolatainak terhe. A sequelről egyelőre semmi mást nem tudni, csak találgatni lehet, hogy ez vajon az a film-e, amiről korábban azt mondta a rendező, hogy már az utolsó simításokat végzi rajta, vagy ez egy teljesen friss projekt. Bár valószínűleg előbbi, úgyhogy nem kell sokat várni a bemutatóig.

A közel negyedórás World of Tomorrow főszereplője Emily, akit harmadik generációs klónja keres fel a távoli jövőből, hogy egy futurisztikus-pszichedelikus melankólia-túrára vigye a kislányt, miközben egy régi emléket próbálnak felidézni és elmélkedni az emberi létről. 

A World of Tomorrow premierje a 2015-ös Sundance-en volt, ahol elnyerte a zsűri nagydíját animációs kategóriában, majd egészen az Oscar-jelölésig jutott, ám végül a chilei Gabriel Osorio Vargas Bear Story című életrajzi ihletésű alkotása nyerte az aranyszobrot, így már másodszor távozott üres kézzel Hertzfeldt az Oscar-gáláról (először 2001-ben jelölték a Rejected című filmjével). A World of Tomorrow egyébként már online is nézhető.

süti beállítások módosítása