Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Újabb 7 animációs produkció készülhet

2017. június 09. - dotandline

A Macskássy Gyula-pályázat idei első fordulójában a Médiatanács hét animációs produkcióval pályázó alkotót részesített összesen 60,7 millió forintos támogatásban.

Bárdos Csaba filmesítheti meg Berg Judit Cipelő cicák könyvsorozatának egyik történetét az Ionart Stúdióban.

Elkészülhet a Szupermalac és Űrpatkány című sorozat ötödik része is Máli Csaba rendezésében, a Magyar Rajzfilm Kft-nél.

Heim István a KEDD Animációs Stúdióban készítheti el a Detti és Drót című, kisiskolásoknak szóló animációs sorozat első két részét, melyben a két címszereplő egy időutazás különböző dimenzióiban vesz részt.

A Kecskemétfilm Ktf-nél készül Weisz Béla Közmondások című sorozata, melynek három epizódjának gyártására nyertek támogatást. 

A csodapatika című negyedik résszel folytatódhat Kovács Márton Bab Berci kalandjai sorozata az Omega-Kreatív Bt-nél, mely egy tanulságos mese arról, hogy az ember mindig hamarabb látja meg a másik ember rossz tulajdonságát.

bab_berci_kove_1.jpg

Kovács Márton Bab Berci kalandjai sorozatának első része, a Bab Berci köve

Továbbá két önálló alkotás is támogatásban részesült: Baltavári Tamás készíthet 3D-s animációs ismeretterjesztő filmet A pozsonyi csata címen; a Daazo-nál készülhet Nagy Marci Tesók című filmje, mely egy fiú és egy kismalac barátságát meséli el a távoli jövőben.

A Cipelő Cicákat a TV2 fogja bemutatni, a Tesókat az ATV tűzi műsorra, a Szupermalac és Űrpatkány, a Detti és Drót, a Közmondások, a Bab Berci kalandjai – A csodapatika, valamint A pozsonyi csata a Duna TV műsorán lesz látható.

Forrás: NMHH

süti beállítások módosítása