Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Újra kukorékol a Kiskakas!

2017. április 24. - dotandline

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszéke (MOME Anim) idén is megrendezi a KISKAKAS Animációs Filmnapokat, melynek legfontosabb célja, hogy az animációs filmművészet legfrissebb, feltörekvő, újító alkotásaiból nyújtson ízelítőt. A 2017. április 28-29-én (péntek-szombat) a budapesti Toldi moziban zajló filmnapok ez alkalommal Franciaország három vezető animációs intézményét látja vendégül: a Gobelins l’école de l’image, a La Poudriere és az EMCA Angouleme animációs iskolák legújabb hallgatói munkáival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A MOME Animáció tanszéke több vetítési blokkal is jelentkezik. A MOME Anim Premier keretében a legfrissebb MA diplomamunkák mellett a tanszék inkubációs programjában megvalósult Kortárs gyerekversek és dalok második kiadása is látható, melyek az elmúlt években végzett hallgatók rendezésében, kortárs magyar költők munkáinak animációs feldolgozásaiként készültek. A MOME Anim Friss az utóbbi évek vizsgafilmjeit mutatja be, míg a Filmnapok történetében első alkalommal sorra kerülő MOME Anim Trash vetítés a tanszéken készült, a széles nyilvánosság előtt soha be nem mutatott, ám izgalmas, újító munkákból válogat

Újdonság, hogy idén MOME Anim Grafix néven képregény és grafikai kiállítás, valamint vásár is színesíti a KISKAKAS Animációs Filmnapok programját: április 28-29-én, 17.00 órától tekinthetők és vásárolhatók meg a tanszék hallgatóinak munkái, sőt az alkotókkal személyesen is találkozhatnak az érdeklődők.

A KISKAKAS programja ez alkalommal is egy igazán színes és izgalmas elemmel bővül: az EURANIM fényfestés workshop nemzetközi diákcsapata egy teljes hétig dolgozik a MOME Ponton Openspace-ben Zádor Tamás (Kiégő Izzók) vezetésével. Munkájuk végeredményét, egy 10 perces, a Toldi Klubban elhelyezett installációra vetített fényfestés show-t április 28-án, péntek este 22.30-tól mutatnak be. Ezt követően, 23.00 órai kezdettel a MOME HÖK szervezésében megvalósuló partival folytatódik az este a Toldi Klubban.

Időpont: 2017. április 28-29. (péntek-szombat)

Helyszín: Toldi mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Jegyeket a Toldi mozi pénztárában és weboldalán lehet vásárolni, a nagyterembe 1000 forintos, a kisterembe pedig 700 forintos áron blokkonként. A külföldi filmeket angol nyelven vagy angol felirattal vetítik. Az esemény részletes vetítési programja a www.kiskakas.hu oldalon olvasható.

kiskakas2017.jpg

süti beállítások módosítása