Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Készül Tomm Moore ír folklór trilógiájának utolsó darabja

2017. március 21. - Herczeg Zsófi

A március 8. és 10. között zajló Cartoon Movie-n mutatta be Tomm Moore a következő egészestés filmjét, a Wolfwalkers-t, ami többek közt a Kecskemétfilm stúdióban készült Kells titkából és A tenger dalából álló trilógia harmadik és egyben záródarabja lesz, így kiadva "az ír folklór triptichonját".

A Wolfwalkers az 1600-as évek közepén játszódik, amikor a babona és a mágia uralta az emberi társadalmat, és amikor a farkasokra mint démoni teremtményekre tekintettek, a természet pedig teljesen elvadult volt, amit meg kellett szelídítenie az embereknek. Ebben az időben érkezik Írországba egy 11 éves vadásztanonc kislány, Robyn, hogy apjával együtt elpusztítsák az utolsó farkasokat. Robyn élete azonban megváltozik, miután megment egy helyi lányt, Mebh-t, ezzel megnyílik előtte az ún. wolfwalkerek titokzatos világa és ő maga is azzá válik, amit apja olyannyira el akar pusztítani.  

wolfwalkers.jpg

Moore a korábbi munkáihoz hasonlóan most is a kelta folklórból merített, a Cartoon Brew szerint pedig a Wolfwalkersben kulcsfontosságú a vadon metaforája és az azzal szemben álló rend, valamint az ember vélt vagy valós uralma a természet felett.  

A Wolfwalkers is hagyományos kézirajz alapú animáció lesz, akárcsak Moore korábbi filmjei, ami ebben a CGI uralta iparban nagyon üdítő és a kelta folklór elemeivel sem idejét múlt. A filmet egyébként Tomm Moore és Ross Stewart rendezi, a forgatókönyvet pedig A tenger dalát is jegyző Will Collins írta, reméljük a Kells titka és A tenger dala mellett a Wolfwalkers-t is bemutatják majd náluk mozikban. További érdekességek és a készítésről szóló werkvideó a Cartoon Brew cikkében található.

süti beállítások módosítása