Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Jelentkezz a Filmtett Workshop animációs csapatába

2017. február 24. - dotandline

A Filmtett Egyesület meghirdeti a 16. Filmtett Workshop első pályázati felhívását, melyben animációs és forgatókönyvíró-rendezői csoportokba lehet jelentkezni. A workshop helyszíne a Sepsiszentgyörgyhöz közeli Árkos, időpontja 2017. július 17–28. Az alsó és felső korhatár 18, illetve 35 év. A tábori részvétel pályázathoz kötött.

Mit kell beküldeni az animációs csoport jelentkezőinek?

  • a pályázó szakmai önéletrajzát, benne kötelezően a következő személyes adatokkal: teljes név, lakcím, telefonszám, emailcím, születési dátum,
  • korábbi filmes munkákat, grafikai terveket vagy tanulmányrajzokat, ha vannak (fájlküldővel, valamilyen videómegosztóra feltöltött film linkjével),
  • a megadott témára írt forgatókönyvet, story board-ot (képes forgatókönyvet) és látványtervet,
  • a pályázó motivációs levelét.

A képtervező- és animációs szoftverek ismerete előny, de nem szükséges feltétel.

A szervezők eredeti, a fiatalok mindennapi életéhez, érzés- és gondolatvilágához szorosan kapcsolódó forgatókönyveket várnak. Műfaji megkötés nincs, viszont követelmény, hogy valamilyen formában (a szó szoros vagy átvitt értelmében) jelenjen meg a forgatókönyvekben a leltár motívuma, illetve idén kötelező helyszín egy park.

Az idei tábor újdonsága az, hogy nemcsak a rendező-, hanem az animációs csoport tagjai számára is szerveznek egy bónuszképzést, ezúttal Budaörsön, május 4. és 7. között a nemrég nyílt BABtérben. A cél a forgatókönyvírói ismeretek megszerzése vagy kiegészítése, a beküldött forgatókönyvek csiszolása, továbbfejlesztése, a témának megfelelő animációs technikák megtalálása, animációs gyakorlatok, illetve a pályamunkák táborban kivitelezhetővé alakítása. Ebben a pályázók segítségére lesz Maruszki Balázs forgatókönyvíró, dramaturg, a Magyar Nemzeti Filmalap forgatókönyv-fejlesztő csapatának tagja, Kerékgyártó Yvonne forgatókönyvíró, filmrendező, a filmalap Inkubátor Programjának egyik mentora, illetve Patrovits Tamás animációsfilm-rendező, tanár, a Primanima fesztiváligazgatója. 

A májusi hosszúhétvége után az animációs és forgatókönyvíró-rendezői csoport tagjainak két hét áll rendelkezésére a forgatókönyveik véglegesítésére, ezek alapján a nyári, árkosi alkotótáborban forgathatják le rövidfilmjeiket a tábor többi – rendezőasszisztens, operatőr, vágó, hangmester, gyártásvezető-felvételvezető, színész – alkotócsoportjával együttműködve. 

A pályázatokat a tabor@filmtett.ro címre várják március 19-ig, eredményhirdetés április 7-én lesz. Pályázati díj nincs, a nyári tábor részvételi díja 32 000 forint vagy 480 lej, a résztvevő lakhelyének megfelelően. 

A Filmtett Workshop többi alkotócsoportjának pályázati kiírása márciusban várható. További információk a Filmtett-tábor oldalán olvashatók. A Filmtett Workshop korábbi alkotótáboraiban készült animációkat itt szedtük össze.

A 15. Filmtett Workshop szpotja, alkotók: Vácz Péter és Vezsenyi Tamás

süti beállítások módosítása