Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Erre a sorozatra érdemes volt 13 évet várni

2017. február 08. - Herczeg Zsófi

Samurai Jack-kel utoljára 2004. szeptemberében találkozhattunk, amikor 52 epizód után véget ért Genndy Tartakovsky kultikussá vált szériája. Már egy ideje lehetett tudni, hogy egy 5. évadra még visszatér az időben és térben ugráló (és harcoló) Jack, ráadásul Tartakovsky atyáskodása alatt, úgyhogy a több mint egy évtized alatt felnőtt rajongók kezdhettek eufóriába kerülni és rákészülni a fináléra.

A minap végre meg is jelent az első teaser, majd a trailer is és már nem is kell olyan sokat várni, hogy műsoron legyen a Samurai Jack ötödik évada: március 11-én az Adult Swimen kezdődik a leghíresebb animált szamuráj történetének utolsó fejezete. Ráadásul az alkotók gondoltak a rajongókra, a 2000-es évek gyereknézőire, hiszen az eredeti széria még TV-Y7-es besorolást kapott, vagyis 7 éven aluliak számára nem volt ajánlott, az ötödik évad pedig már TV-Y14-es, vagyis jóval több extrém pillanatra (és vérre) lehet számítani a 10 részesre tervezett fináléban. 

Samurai Jack történetéből eredetileg egészestés filmet szeretett volna Tartakovsky, de hát nem jött össze, viszont a Cartoon Network nyitott volt még egy évadra az egyik legemblematikusabb sorozatából. A badass trailerből is látszik, hogy nem vették félvállról az utolsó évadot, és 13 év helyett 50 évet ugrottak az időben, de Jack-en nem fogott az idő, és végülis a problémák sem változtak, amikkel szembe kell néznie. A rendező szerint egyébként nincs kapcsolat a 4. évad utolsó része és az 5. évad eleje között.

samurai_jack_s05.jpg

Dan Fox nemrég készített egy tízperces videóesszét is, amiben Genndy Tartakovsky két szériáján, a Samurai Jack-en és a Clone Wars-on mutatja be, hogyan kell akciót megjeleníteni animációkban és hát valljuk be, Genndy Tartakovsky az animált akciók koronázatlan királya, és itt most a Samurai Jack-en kívül a Pindúr Pandúrokra, valamint a Dexter laboratóriumára is gondolok.

süti beállítások módosítása