Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

A mi évünk, a mi animációnk

2016. december 29. - Herczeg Zsófi

A Saul fia februárban a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjat nyerte, májusban Széll Tamás első helyezett lett a Bocuse d'Or szakácsolimpián, a Szabadság híd a főváros legjobb helyévé vált egy nyárra, a magyar foci végre összehozta az embereket, ismét nem múlt el olimpia magyar aranyak nélkül, nemrég pedig a Kodály-módszer vált az UNESCO szellemi kulturális örökség részévé, és egy magyar zenészt választottak a legjobb ütősnek a világon. És még mennyi hazai sikerről lehetne beszélni!

ezvoltamievunk_1.jpg

Nemes-Jeles László az Oscar-szoborral

2016 magyar sikereiről pedig ki más készíthetett volna kisfilmet, mint a legmenőbb animációsokból álló hazai stúdió, a CUB Animation. A Szederkényi Bella és Gelley Bálint által tavaly alapított stúdióban főleg MOME-n végzett alkotók dolgoznak, náluk készül például több Médiatanácsos támogatásban részesült animáció is, mint az Átjáró Másvárosba és az Ahány király, annyi mese című szériák, vagy a Volt egyszer egy kertész és a Hisztimanó című meseadaptációk.

Az #EZVOLTAMIEVUNK című, alig egyperces animáció rendezője Bucsi Réka, a látványért Lovrity Kata és Tompa Borbála felelt, az animálásban Menráth András és Tamás Iván is részt vett, a CUB társalapítója, Gelley Bálint nemcsak gyártásvezető volt, hanem kompozitor is, a hangdizájner Lukács Péter Benjamin, a zeneszerző Kalotás Csaba volt, Hegyi Dávid ült a zongoránál, a kisfilm producere pedig Szederkényi Bella.

süti beállítások módosítása