Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

A hétvégén debütál egy új magyar animációs széria

2016. szeptember 20. - Herczeg Zsófi

Pálfi Szabolcs Egy kupac kufli című, gyerekeknek szóló animációs sorozatának első két része a hétvégén debütál a tévében. 

egy_kupac_kufli_5.jpg

Pálfi Szabolcs: Egy kupac kufli

Az Egy kupac kufli első két része tavaly novemberben nyert 13 millió forintos támogatást a Médiatanács Macskássy Gyula-pályázatán és a KEDD Animációs Stúdió gyártja. A Dániel András azonos című képeskönyv-sorozata alapján készülő széria főhőse hét mesebeli lény, a kuflik, akik hosszú évek hazátlan vándorlása után egy viharos éjszakán találnak rá az Elhagyatott Rétre. Az első két részben (Egy kupac az elhagyatott réten, Sose együnk gombát reggelire!) a hét elcsigázott kufli egy hideg, szeles napon a szép, zöld rét közepén egy kupacra lel, ahol mindnyájan egy barátságos kis üreget ásnak maguknak, hogy legyen hol lakniuk. Másnap reggel, miután éhesen kelnek fel, Pofánka javaslatára gombát keresnek reggelire, de az ötlet sajnos nem válik be, Pofánka már az első harapás után léggömbbé változik.

A sorozat hangkulisszáiba Alpár Balázs honlapján lehet belehallgatni, aki a film zörejeiért és zenéiért felel. Az oldalon hallható például a széria vicces főcímdala, melyben Scherer Péter rappel, de további érdekességek is szerepelnek a zörejezéssel kapcsolatban, például hogy a kufliüregek ásásának imitálására a zsemlemorzsa- és rizskészletet tartalmazó edényekben turkáltak fém késekkel. 

Pálfi Szabolcs 1974-ben született Budapesten. A Magyar Iparművészeti Egyetem (ma MOME) Vizuális Kommunikáció Tanszékének animáció szakirányára járt, ahol többek közt Bánóczki Tibor és Csáki László volt a szaktársa. 2003-ban diplomázott A busz (Sárgabusz) című kilencperces áldokumentumfilmjével, melyben "egy falusi buszmegállóban várakozó népség magnóra vett 'talált' szövegei adják a dokumentarista alapszövetet, meglehetősen bizarr kontrasztba kerülve a napsütötte idilli táj rajzával."

Az Egy kupac kuflit szeptember 24-25-én vetítik az M2-n, online itt lehet majd nézni.

Egy kupac az elhagyatott réten | M2 | szeptember 24. szombat 9.15
Sose együnk gombát reggelire! | M2 | szeptember 25. vasárnap 9.15

egy_kupac_kufli_1.jpg

Pálfi Szabolcs: Egy kupac kufli

UPDATE Az első két részt már elérhetővé is tették az alkotók.

Forrás: Médiatanács | Médiatanács blog

süti beállítások módosítása