Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Elkészült az első stop motion Adventure Time epizód

2016. január 17. - Herczeg Zsófi

A napokban került adásba az Adventure Time első stop motion technikával készült része, melyet az egyik kedvenc animációs alkotónk, Kirsten Lepore írt és rendezett. 

Kirsten Lepore a CalArts-on végzett 2013-ban a Move Mountain című filmjével. Miután online elérhetővé vált a film, az Adventure Time készítői is látták, és akkor határozták el, hogy felkérik Lepore-t egy vendégrendezésre, mivel Lepore diplomamunkáját el tudták képzelni a sorozat részeként (valószínűleg a figurái miatt, hiszen a Move Mountain karakterei nagyon hasonlítanak az Adventure Time főszereplőjére, Finn-re). A stop motion epizódot a Bix Pix stúdiónál készítették, ahol Lepore először dolgozott csapatban, korábbi munkáit ugyanis egyedül hozta létre. 

Ezeken a filmeken is látható, hogy természetes anyagokkal szeret dolgozni, kihangsúlyozni azok anyagiságát és alapvető tulajdonságait, melyekkel aztán el is játszik, beleszövi ezeket a jellemzőket magába a cselekménybe is. A Bottle című filmje például épp a homok és a hó jellegzetességeinek különbözőségére épül, hogy milyen körülmények közt hogyan változnak, milyen (halmaz)állapotokat vesznek fel, és emiatt a másféle jellemzők miatt képtelenek együtt lenni. Az Adventure Time Bad Jubies című részében is kihasználhatta az anyagok sajátosságait, ez leginkább az epizód antagonistájának külsején látszik, illetve a természet hangjai is nagy hangsúlyt kapnak.

A 2010-ben indult Adventure Time már a hetedik évadánál tart, melynek a huszadik része, a Bad Jubies készült stop motion technikával. Ebben a 11 perces epizódban Finn és barátai egy közeledő hurrikánra felkészülve építenek egy föld alatti bunkert, miközben Jack semmit nem csinál – legalábbis úgy tűnik. A Cartoon Network nem csak a Bad Jubies-t sugározta, hanem egy közel 13 perces werk filmet is, melyben Lepore munkásságáról is szó van.

süti beállítások módosítása