Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Bucsi Réka új filmje is ott lesz a 66. Berlinalén

2016. január 12. - dotandline

Bucsi Réka francia-magyar koprodukcióban készült 14 perces alkotása, a Love is szerepel az idei Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában.

A Love 2014-ben nyert támogatást a Médiatanács Macskássy Gyula-pályázatán. A leírás szerint "a film célja, hogy a címben is szereplő elemi érzést, állapotot egy különleges szemszögből mutassa be, a szokásostól eltérő módon. Három fejezetre oszlik a film: vágy, szerelem és magány. Ezeken keresztül látunk haikuszerű jeleneteket. Sokszor apró megfigyelésekben mutatkozik meg egy teljesebb igazság."

A film francia-magyar koprodukcióban készült, a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programján kívül a francia állami filmalap (CNC) és az ARTE televízió támogatta. Magyarországi gyártója a Boddah, amelynek Bucsi Réka és Osváth Gábor producer mellett Rév Marcell és Szimler Bálint a tagjai. A film hazai forgalmazója a Daazo. 

Bucsi MOME Anim mesterszakos diplomafilmje, a Symphony no. 42 is a Berlinalen debütált, méghozzá szintén a rövidfilmes versenyprogramban, a Love hangdizájnere pedig ismét Lukács Péter Benjámin, aki a Symphony no. 42-n is dolgozott. Aki kíváncsi a Love néhány képkockájára, az Bucsi Réka tumblr oldalán talál néhányat.

A 66. Berlinalét 2016. február 11. és 21. között rendezik meg, és a rövidfilmes szekciójában 21 ország 25 filmje versenyzik többek közt az Arany és az Ezüst medvéért. A rövidfilmes zsűri tagjai: az arab rendező Sheikha Hoor Al-Qasimi, a görög író Katerina Gregos, illetve az izraeli filmrendező Avi Mograbi.

Bucsi Réka legújabb animációját itthon valószínűleg a 4. Friss Húson láthatja majd először a közönség 2016. március 30. és április 3. között.

A Love Facebook oldala.

LOVE teaser from Reka Bucsi on Vimeo.

Forrás: Berlinale | Médiatanács

süti beállítások módosítása