Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Pályázat a Cartoon Networktől

2015. szeptember 25. - dotandline

Az egyedi animációs világáról közismert Cartoon Network csatorna meghirdette az elmúlt 10 év legnagyobb szabású pályázatát, a Cartoon Network Képzeletműhelyt, amelyre ifjú animáció-rajongók, rajztehetségek vagy egyszerűen csak alkotó kedvű, 6-14 éves gyerekek műveit várja rajz, képes forgatókönyv, animáció/film kategóriában.

A november 1-jéig tartó pályázat három kategóriájának összesen kilenc hazai nyertese komoly díjakkal, a Netfone Kft által felajánlott okostelefonokkal, egyedi Cartoon Network-ajándékokkal gazdagodhat, az animációs kategória győztese pedig önálló koncertet nyer iskolájának a The Biebers együttes előadásában.

A The Biebers, akik a BigO Creative Stúdióval karöltve maga is tevékeny részt vállal saját és más hazai könnyűzenei zenekarok sikerklipjeinek elkészültében, nemcsak eszmeileg és koncert-díjjal támogatják a versenyt, de vadonatúj, a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszakos hallgatóival közösen készített, Livin 'In című klipjükkel ösztönzik a fiatalokat hasonló munkák elkészítésére, illetve a zsűrizésben is részt vesznek. A zenekar frontembere, Puskás Peti és öccse, Puskás Dani elmondásuk szerint maguk is nagy Cartoon Network-rajongók.

A Cartoon Network, ez alkalomból készült nagyszabású és színvonalas szórakoztató-edukációs mini oldalán tippek és ötletek, animációs műhelytitkok, érdekességek, klipek, játékok, játékos feladatok segítik a fiatal alkotókat munkájuk során, illetve azok, akik csupán érdeklődnek, olyan szórakoztató platformon nyernek betekintést az animáció világába, amely komplexitásával és játékosságával a - legifjabbaktól az idősebb animáció rajongókig - mindenki számára élvezetes és tanulságos időtöltést nyújt.

A csatorna nemcsak online felületén buzdít a pályázatra való jelentkezésre, de a kezdeményezést eljuttatja a közoktatási intézményekbe is: több száz általános iskola számára teszi elérhetővé kiváló hazai szaktanárok segítségével kidolgozott, komplett, hiánypótló óraterveit, eszközeit, alkotást segítő segédanyagait, amelyek útmutatóul szolgálnak a hazai rajztanárok, művészeti csoportok vezetőinek, hogyan oktassák közérthető, játékos és a korosztálynak megfelelő formában az animáció alapjait.

A Cartoon Network régóta egyedülálló munkát végez a nemzetközi animációs tehetségek felkutatásában, gondozásában és a jövő rajzfilm tehetségeinek kinevelésében, akinek kezei közül, a csatorna londoni és Los Angeles-i székhelyű stúdiójából világhírű sorozatok kerülnek ki. E szellemiséggel áll összhangban e mostani kezdeményezés is.

Patricia Hidalgo, a vállalat gyermektartalmakért és kreatív tartalmakért felelős alelnöke így nyilatkozott: "Ifjú nézőinktől szerte a világon gyakran kapunk rajongói munkákat, filmötleteket, ez adta az ötletet, hogy fiatal nézőinket széles körben alkotásra buzdítsunk és a bennük rejlő alkotókedvet, tehetséget minden lehetséges eszközzel felszínre hozzuk. A Cartoon Network Képzeletműhely olyan kezdeményezés és platform, amelyből a gyerekek ötleteket meríthetnek, játszva sajátíthatják el az alkotás fortélyait, és amely táplálja alkotói önkifejezésüket: az egyedi ötletek, az eredeti gondolatok és munkák alkotói műhelyének szánjuk. A Cartoon Network alkotói csapata, amely elbírálja a munkákat, izgalommal várja, milyen egyedi alkotások születnek."

A csatorna egészen november 1-ig várja a 6-14 évesek pályaműveit a Képzeletműhely versenyoldalán. A pályázók pedig a Képzeletműhely oldalából meríthetnek ihletet.

cartoon_network_kepzeletmuhely.jpg

Forrás: mmonline

süti beállítások módosítása