Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

A 14. Filmtett-tábor animációi

2015. augusztus 24. - dotandline

A 14. Filmtett-tábort 2015. augusztus 4. és 14. között tartották Nyárádszentlászlón. Az animációs rendező és mozdulattervező csoportok vezetői Patrovits Tamás és Bertóti Attila voltak, tagjai pedig Debreczeni Zoltán, Ferencz Hunor, Juhász Ariella, Kocsis Alexandra, Molnár Luca Anna, Pucz Dániel, Constantinos Terlikkas és Vizsuj Rebeka. Összesen hét rövidfilm és egy tábor-szignál készült a tíz nap alatt.

Az animációs rendezők saját forgatókönyvüket fejlesztették, az alapján készítették el filmjüket a tábor végéig, az animátorok pedig ebben segítették őket. Idén nem csak számítógépes animációval elkészíthető filmterveket vártak a táborvezetők, hanem papírkivágásos, stop motion, továbbá homok-, festmény- és gyurmaanimációs technikára épülő ötleteket is. 

A táborban készült filmeket fesztiváloztatják, így még nem kerülhetnek fel netre, de amint elérhetőek online, frissül a bejegyzés. Addig a korábbi Filmtett-táborok animációit, valamint az idei tábori lapot, a Közönséges tükrözőket ajánljuk, amiben a tavalyi workshop animációiról is olvashattok. 

Pixillációs szkeccsfilm - Szignál, 05' 00"
Készítette: Debreczeni Zoltán, Pucz Dániel, Constantinos Terlikkas, Ferencz Hunor, Juhász Ariella, Kocsis Alexandra, Molnár Luca Anna, Vizsuj Rebeka, Bertóti Attila, Patrovits Tamás

pixillacios_szignal.jpg

Vizsuj Rebeka: Összhang
Emberi sziluettek harmonikus mozgása zenére.

osszhang.jpg

The Suitcase - videoklip, 03’ 30’’
Zene: Monsieur Doumani, készítette: Debreczeni Zoltán, Pucz Dániel, Constantinos Terlikkas, Ferencz Hunor, Juhász Ariella, Kocsis Alexandra, Molnár Luca Anna, Vizsuj Rebeka, Bertóti Attila, Patrovits Tamás

the_suitcase_videoklip.jpg

Pucz Dániel, Constantinos Terlikkas, Ferencz Hunor: A férfi és a fák
A férfinek nincs fája a fejszéjéhez. Így elmegy az erdőbe, és kér egy ágat a fáktól. Heltai Gáspár A férfi, a fejsze és a fák c. fabulájának adaptációja.

a_ferfi_es_a_fak.jpg

Juhász Ariella, Ferencz Hunor, Patrovits Tamás, Bertóti Attila: Tükröm-Mörküt, 02’ 00"
Tükrös trükkfilm színes pálcikákból.

tukrom-murkot.jpg

Juhász Ariella: WTF
Mi folyik itt? Egy nő, aki csak a telefonjával foglalkozik, és egy férfi, akinek önbizalma csekély – és kész az őrület.

wtf.jpg

Kocsis Alexandra: Cirkusz a metróban, 02’ 00"
Két percre bárki lehet kötéltáncos.

cirkusz_a_metroban.jpg

Debreczeni Zoltán, Molnár Luca Anna: Városi vakság
Animált dokumentumfilm a közösség szerepéről a nagyvárosban és vidéken.

varosi_vaksag.jpg

Forrás: Közönséges tükrözők (tábori lap)

A bejegyzés trackback címe:

https://dotandline.blog.hu/api/trackback/id/tr697715064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása