Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Spin-off rövidfilm készül az Agymanókhoz

2015. augusztus 13. - Herczeg Zsófi

agymanok_riley.jpg

Rövidfilm készül az Agymanók szereplőivel Riley's First Date címen, amiben a 12 éves Riley-t randira viszi az egészestés filmben már feltűnt hokis srác, Jordan. A témaválasztás nem meglepő, hiszen az Agymanók végén, az érzelmek új, felturbózott irányítópultján megjelenő óriási piros gomb a "pubertás" felirattal remek folytatási lehetőséget adott, valamint ne felejtsük el Riley és Jordan első találkozásának levetülését a fiú fejében, ami szintén folytatásért kiált.

A rövidfilmben már nem csak a kislány fejében lévő érzelmeknek, különösen Derűnek és Bánatnak, jut szerep (Harag, Majré és Undor is jelen lesz, de szerencsére nekik a gyerekszerelem későbbi fejezeteiben van nagyobb szerepük), hanem a szülei érzelmeit irányító agymanóknak is, amivel még inkább eltávolodnak a gyerekközönségtől, hiszen ezt a problémát ki élné át leginkább, ki élvezné jobban, mint a szülők vagy azok a fiatal felnőttek, akik már átestek ezen. Egy alig egyperces teaser már kikerült a rövidfilmből, az alapján nagyon szórakoztatónak ígérkezik, tele lesz klisékkel és sztereotípiákkal, amiket persze minél viccesebben tálalnak majd az alkotók.  

A Riley's First Date-re nem kell sokat várni, az Agymanók tengerentúlon október 13-án, illetve november 3-án megjelenő DVD- és BD-kiadásán már szerepelni fog, úgyhogy valószínűleg az itthoniról sem fog lemaradni.

A Pixarnak egyébként ez lesz a tizedik olyan rövidfilmje, aminek szereplőit egészestés produkcióból kölcsönzi (a 2002-es Mike's New Car volt az első a Szörny Rt. főszereplőivel, a többi itt olvasható), és ez is csak a film házimozi-verzióján lesz látható (eddig egy kivétel volt, a Szörny Egyetem szereplőivel készült Party Central, amit a 2014-es Muppet-krimi: Körözés alatt című film előtt játszottak az amerikai mozik, de ezt a filmet itthon nem mutatták be). 

süti beállítások módosítása