Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Különdíjat kapott a BKF-en készült Peron

2015. június 30. - dotandline

Hertelendi Amanda és Ottlik Anna Peron című közös filmje a legjobb karakteranimációért járó különdíjat nyerte el a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon.

A 2013-ban készült bánanimáció szakmai konzulense Fischer Ferenc volt, az alkotók tavaly diplomáztak Animáció alapképzésén. Ottlik Anna jelenleg a MOME Animáció mesterszakának hallgatója, Hertelendi Amanda pedig a Magyar Rajzfilm KFT produkciójában Gyulai Líviusz rendezésében készülő Egy komisz kölyök naplója című animációs tv-sorozatban dolgozik. (Ez a mű a rendezvényen a legjobb televíziós sorozat díját kapta.)

A kritikusokból, alkotókból és animációs szakemberekből naponta összeülő szakmai fórum a zsűri által is díjazott BKF-es alkotáson kívül kiemelte Kolop Anita Ill-Breeding című művének magas művészi-szakmai kvalitását és Ottlik Anna Kiút című alkotásának problémaérzékenységét, egyedi grafikai világát. A szakmai grémium Gauder Áron Kojot és a szikla című új filmjét is kiemelten méltatta. Paul Bush, Oscar-jelölt animációs rendező, a zsűri tagja, szintén elismeréssel nyilatkozott a BKF animációs műhelyének négy év alatt elért színvonaláról és erőteljes fesztivál-jelenlétéről.

A BKF által különdíjként felajánlott digitális Wacom-rajztáblát a Gyermekzsűri által legjobbnak ítélt film alkotója, Kovács Márton nyerte el a Bab Berci köve című Lázár Ervin-meséből készült filmjéért.

Főiskolánk a KAFF „ifjúsági“ társrendezvényének a SZAFT-nak (Szabad Animációs Filmkészítők Találkozója) is ajánlott fel díjat. Nagy Izabella, a Váratlan vendég a változás című film alkotója e díj nyerteseként ingyenesen vehet részt az animáció szak 2016-os  felvételi előkészítő tanfolyamán.

Gratulálunk minden programban szereplő hallgatónknak és kollégánknak színvonalas alkotói és felkészítői munkájához!

Korábbi részvételekről és sikerekről ITT, ITT, ITT és ITT adtunk hírt.

Ottlik Anna és Hertelendi Amanda

M Tóth Éva szakvezető átadja a BKF díját

Forrás: BKF

süti beállítások módosítása