Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

BKF Coming soon // Isak

2015. június 17. - dotandline

Ászity Boglárka északi atmoszférájú animációs diplomafilmjének főhőse Isak, az erdész, a nagyvárostól távol eső erdő magányos lakója. Tömegiszonya miatt még a havonta megjelenő favágókat is nagy ívben kerüli. Mindennapjait az erdő gondozása tölti ki. A  hegyoldalban álló telefonfülkén keresztül tartja a kapcsolatot a külvilággal, innen jelenti rendszeresen, mit végzett a héten. A vonal túlsó végén egy folyton morgolódó diszpécser férfi várja hívásait, aki soha nem szalasztja el az alkalmat a szurkálódásra. Ám egy napon kedves hangú nő veszi fel a telefont…

aszitybogiisak.jpg

A film 2D animációs technikával készül, a rendező írásából, saját grafikai tervei alapján. Munkatársai a Médiaművészeti Intézet különböző szakjairól kerültek a stábba, így Brauner Máté a Mozgóképkultúra és médiaismeret BA szak, Tokár Dániel a Mozgóképművész MA szak vágó specializációjának végzőse,  valamint az Animáció BA szakról Barta Kinga elsős hallgató. Az animációs egyedi filmek műfajában hosszúnak számító, 10 percesre tervezett alkotás fiatal zeneszerzője Wettl Mátyás.

Ászity Boglárka a BKF Médiaművészeti Intézetének hallgatóiból szerveződött, az Anilogue-szpotokat készítő SLAG-csoport tagjaként és Mészáros Bori: The Last Yeti című filmjének  egyik forgatókönyvírójaként a KAFF-on is jelen van.

Forrás: BKF

süti beállítások módosítása