Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Új Pixar-rövidfilm: Sanjay’s Super Team

2015. április 29. - Herczeg Zsófi

A Pixar következő rövidfilmje, a Sanjay’s Super Team főszereplője egy indiai-amerikai kisfiú lesz, a történetet pedig a rendező, Sanjay Patel gyermekkora ihlette. A hétperces film egy motelben játszódik a 66-os út mellett, amit a rendező bevándorló szüleinek egykori lakása inspirált. A filmben egy indiai kisfiú reggelizés közben rajzfilmeket néz, az apja pedig mellette meditál és a fiát is invitálja, aki vonakodva csatlakozik hozzá, viszont a számára unalmas elmélyülés helyett a saját változatát képzeli el: az istenek szuperhősökként tűnnek fel, így egy "hindu-verziós Bosszúállók" lesz a hagyományos meditációból. A rövidfilm képi világa ehhez mérten változik meg, a realista színeket és fényeket felváltja a kozmikus és káprázatos látványvilág, Sanjay pedig egyre jobban érti meg apja belső világát. 

A film producere Nicole Paradis Grindle (Szörny Egyetem, Toy Story 3.), zeneszerzője pedig Mychael Danna (Pi élete, Pénzcsináló, 500 nap nyár, A család kicsi kincse, Észvesztő) lesz.

Sanjay Patel a Cleveland Institute of Art-on, valamint a CalArts-on tanult animációt, és 1996 óta dolgozik a Pixar-nál, többek közt az Egy bogár élete, a Toy Story 2., a L'ecsó, a Hihetetlen család és a Szörny egyetem munkálataiban vett részt, a Sanjay’s Super Team ötlete pedig már 2012-ben megvolt. Animációs filmeken kívül pedig könyvillusztrációkat is készít.

A Sanjay's Super Team nemcsak azért jelentős, mert ennyire személyes történeten alapul, hanem mert ez lesz a legelső Pixar-film, aminek főszereplője nem fehér karakter.

A film az idei Annecy-i filmfesztiválon lesz először látható, egyébként a The Good Dinosaur előtt fogják vetíteni a mozik (Magyarországon elvileg december 3-tól).

sanjayssuperteam.jpg

Forrás: LA Times

süti beállítások módosítása