Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Animációs film készül Anne Frank életéről

2015. április 02. - Herczeg Zsófi

Libanoni keringő és A futurológiai kongresszus rendezőjének, Ari Folman-nak a következő filmje Anne Frank életét dolgozza fel, hasonlóan sajátos stílusban, mint korábbi alkotásai. A Libanoni keringőben saját élményeit vitte vászonra animált formában, a Futurológiai kongresszusban az élőszereplős és animált jelenetek váltották egymást, ebben a filmben pedig a stop motion technikát keveri a hagyományos 2D-s rajzanimációval.

Folman olyan emberekkel dolgozik együtt a produkción, mint Tristan Oliver, aki a ParaNorman, a Fantasztikus Róka úr, a Csibefutam és a Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylény operatőre volt, valamint Andy Gent, aki a Frankenweenie, a Fantasztikus Róka úr és a Halott menyasszony speciális effektusaiért volt felelős, a rajzanimációs részek kivitelezésében pedig David Polonsky és Yoni Goodman segédkezik, akikkel a korábbi két filmjén is együtt dolgozott.

A forgatókönyv szerint Anne Frank történetét az ő képzeletbeli barátjának, Kittynek a szemén keresztül láthatjuk, aki az amszterdami Anne Frank ház egyik látogatója, így modern külsővel jelenik majd meg.

A munkálatok 2014 telén kezdődtek, a képeket a napokban hozták nyilvánosságra.

ari_folman_anne_frank.jpg

dsc00664.jpg

dsc00673.jpg

dsc00658.jpg

kitty.jpg

af_03.jpg

af_04.jpg

af_05.jpg

af_06.jpg

af_02.jpg

süti beállítások módosítása