Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Gyerekeknek szóló projekteket vár a Cinemira pitchfóruma

2021. január 06. - dotandline

Van ötleted gyerekfilmre vagy épp fiataloknak szóló tv-sorozaton agyalsz? Jelentkezz a II. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórumra, ahol szakmai zsűri értékeli a filmterved, valamint producerekkel, rendezőkkel találkozhatsz, és a legjobbak pénzdíjat nyernek.

A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál 2021 tavaszán második alkalommal rendezi meg a Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórumot, melynek célja, hogy a hazai forgatókönyvírók, írók és kreatív gondolkodók lehetőséget kapjanak a fiatal közönség számára írt film- és sorozatterveik bemutatására, valamint rendezőket, producereket és szakmai partnereket találjanak terveik megvalósításához. A rendezvényen szakmai zsűri értékeli a pályamunkákat. A legsikeresebb forgatókönyvterveket a zsűri és a közönség is díjazza.

A pitchfórumra két kategóriában várnak projekteket: egész estés élőszereplős vagy animációs film, illetve élőszereplős vagy animációs sorozatterv.

cinemira_aranymokus.jpg

A beérkezett pályázatok közül várhatóan 5 film- és 5 sorozattervet választ ki az előzsűri. A döntősök a neves filmes szakemberekből és gyerekekből álló zsűri, valamint a közönség előtt mutathatják be projektjeiket. A legjobb forgatókönyvterv vagy sorozatötlet 300.000 forintos pénzdíjat nyer.

Jelentkezéshez benyújtandó dokumentumok:

  • 3 oldal terjedelmű szinopszis word vagy PDF formátumban
  • Fő karakterek leírása
  • Vizuális koncepció (moodboard) jpg vagy PDF formátumban
  • Írói önéletrajz - ha nincs, akkor motivációs levél word vagy PDF formátumba
  • Nyilatkozat arról, hogy a pályamunka az alkotó saját szerzői műve és nem sérti más szerzői jogát

Jelentkezési határidő: 2021. február 28. éjfél

A pályázati anyagot email csatolmányként kell elküldeni a gyerekfilmpitch@gmail.com email címre. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és email címét, valamint nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, nem sérti más szerzői jogát. A pitchfórumon való részvételre a projekt írója pályázhat. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A pályázatra történő nevezés ingyenes. A beküldött pályázati anyagokat bizalmasan kezeli a Cinemira.

A pitchfórum mellett január 17-ig lehet nevezni a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál programjára is az esemény Filmfreeway oldalán.

Az első pitchfórumot szeptemberben, az őszre halasztott Cinemirán tartották, melyen a legjobb filmtervnek járó Aranymókus-díjat és a 300.000 Ft-os pénzdíjat Kolozsi László Mnémoszüné2020: A Hold emlékei című animációs filmterve kapta, a közönségdíjat pedig Goldberg Emília Vácz Irénnek vége című élőszereplős családi nagyjátékfilmje nyerte.

süti beállítások módosítása