Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Hat animációs film támogatásáról döntött a Médiatanács

2015. május 07. - dotandline

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által működtetett Magyar Média Mecenatúra programnak köszönhetően 57,1 millió forint támogatásban részesül hat animációs produkció.

Klingl Béla A kozmosz nagykövetei című munkája két kóbor kutyáról szól majd, „akik” első földlakóként találkoznak egy idegen civilizáció képviselőivel.

A Nagy Márton, Hermán Árpád és Kovács Márton által jegyzett Az égigérő fa című film Nimród, a táltostanonc kalandjait meséli el a különös növénnyel.

Jankovics Marcell Az Árpádok emlékezete sorozatát folytatja III. Béla életének feldolgozásával, az egyetlen királyunkéval, akinek az idejében nem tört ellenség az országba.

arpadok_emlekezete.jpg

Gelley Bálint Farkas Átjáró Másvárosba című alkotása Magyari Andrea azonos című könyve alapján készül, melyben a kilencéves Kázmérhoz egy nap cserépkályhán keresztül küldönc érkezik egy másik világból.

Dell’Edera Dávid Balkon című animációja a nyári délidőben egy panelnegyedre leereszkedő csendet mutatja meg művészi eszközökkel.

Richly Zsolt Lackfi János által szövegezett, Luther Márton élete című sorozatának 5., Minden eladó című epizódja is kapott támogatást, amely a búcsúcédulák árusításáról szól; a 12 részesre tervezett sorozat a reformáció 500., jövőre esedékes évfordulója alkalmából készül.

A grémium az animációs filmeket támogató pályázatain 2011 óta 84 alkotást finanszírozott több mint 880 millió forint értékben.

mediatanacs_6_animacio.png

Forrás: Médiatanács

süti beállítások módosítása