Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Portréfilm készül Dargay Attiláról

2024. június 24. - dotandline

Televíziós alkotások támogatásáról döntött a Filmintézet: a magyar animáció egyik legnagyobb mesteréről, Dargay Attiláról portréfilm készül, forgatókönyv-fejlesztési támogatást kapott Kovács Márton a Rézvitéz című sorozattervhez, Vácz Péter pedig további gyártási támogatást nyert a Kutyafül című kisfilmjére.

A magyar Walt Disney – Dargay Attila portréfilmje címmel készül dokumentumfilm Ballai András rendezésében. Az alkotás emléket állít a Vuk, a Lúdas Matyi, a Szaffi és megannyi legendás, örökéletű animációs film alkotójának, akinek életműve meghatározó mérföldköve az idén 110 éves magyar animáció történetének. A portréfilm bemutatja Dargay Attila munkásságát, megvizsgálva a későbbi alkotókra és a nagyközönségre tett hatását is.

A projekt 25 millió forintos támogatást nyert. Írója és rendezője Ballai András, producere Baranyi Gyurin Zsuzsanna, gyártója a Filmarin Kft.

dargay_attila_mti_honeczy_barnabas.jpg

Dargay Attila (Fotó: MTI / Honéczy Barnabás)

Kovács Márton, az online is elérhető Bab Berci kalandjai sorozat rendezőjének új projektje a Rézvitéz című széria, mely 2 millió forintos forgatókönyv-fejlesztési támogatást nyert. Producere Novák Tamás, gyártója a Siriat Zrt.

Már javában készül Vácz Péter új kisfilmje, a Kutyafül, mely 6,3 millió forint pótlólagos filmgyártási támogatást nyert az NFI-től. A rövidfilm producere Osváth Gábor, gyártója a Filmfabriq Kft.

Forrás: NFI

süti beállítások módosítása