Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Kanadai kísérleti animációfilmes tart előadást a BABtérben

2024. május 15. - dotandline

Steven Woloshen kanadai animációs filmkészítő és filmrestaurátor, a filmszalagra karcolt és festett, direkt animáció úttörője tart filmvetítéssel egybekötött előadást a BABtérben május 16-án, csütörtökön 18 órától.

A héten kezdődött a Countryside Animafest Cyprus és a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál közös animációs műhelye, a Contemporary Animation Horizons, amelyen idén is fiatal ciprusi és magyar alkotók vesznek részt. A Magyarországon, majd Cipruson zajló műhelymunka idei mentora Steven Woloshen kanadai animációs filmkészítő és filmrestaurátor. A műhelyen készült filmeket a 12. Primanimán mutatják be október 16. és 19. között, Budaörsön. A program a műhely mellett nyilvános szakmai eseményeket is magába foglal, melyek az idei workshop témájához kapcsolódnak, ami a filmszalagra karcolt direkt animáció, valamint a zörejek és zene kapcsolata.

steven_woloshen.jpg

Steven Woloshen alkotás közben (Forrás: Primanima)

Steven Woloshen az 1970-es évek végétől kezdve készít karcolt animációs filmeket, amelyekben a vizualitás mellett kulcsfontosságú szerep jut a zenének, kifejezetten a jazz-nek. Előadásában megismerhetjük animációfilmes tevékenységét, a képi és zenei inspirációit és a technikai kísérleteit. Az előadást követő vetítésre pedig kifejezetten azokból a filmjeiből válogatott, amelyek az animációs filmkészítés egyszerűségét hirdetik: hogyan lehet egyedül, bármilyen körülmények között, kevés eszközzel és kamera nélkül analóg filmeket készíteni.

Az eseményre várják azokat, akik szeretnének többet megtudni Steven Woloshen munkáiról, a direkt animációról és annak eszközeiről, és szeretnének gazdagodni egy nem mindennapi moziélménnyel. 

Az esemény partnerei: Countryside Animafest Cyprus, Hambis Municipal Grafikai Múzeum, Primanima fesztivál, BABtér

Időpont: 2024. május 16. csütörtök 18.00

Helyszín: BABtér (2040 Budaörs, Templom tér 12.)

Az előadás nyelve angol.

Forrás: BABtér

süti beállítások módosítása