Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Fejleszd magad és projekted a CEE Animációs Workshopon!

2023. október 06. - dotandline

Hatodik alkalommal jön a CEE Animációs Workshop, mely egy egyéves, négy modulból álló képzési program animációs producerek és szakemberek számára. Jelentkezési határidő október 20.

A CEE Animációs Workshop egy egyéves képzési program, amely projektfejlesztésre és szakmai kapcsolatépítésre ad lehetőséget producerek és kreatív csapatuk számára. A workshopra jelentkezhet a Kreatív Európa MEDIA programban részt vevő valamennyi tagállam, köztük Magyarország szakemberei. Az egyéves program főleg olyan producerekre és projektekre fókuszál, akiknek animációs ipara kevés alkotást termel ki. Ennek ellenére jelentkezhetnek olyan producerek és projektek vezetői, akik vezető animációs iparral rendelkeznek, amennyiben bizonyítják, hogy érdeklődnek koprodukciós stúdiók iránt a Közép-Kelet-Európa régióban.

A workshopot idén Tonje Skar Reiersen (Mikrofilm, NOR) és Corinne Destombes (Folimage, FRA) producerek, valamint Phil Parker (UK) és Domonyi Rita (HU) script tanácsadók vezetik.

ceea_ws_banner.jpg

A cél, hogy az alkotóknak segítséget nyújtsanak tartalomfejlesztés területén a forgatókönyv-fejlesztéstől kezdve a művészeti és gyártási tanácsadásig, valamint a producerek és kreatívok bevonása a nemzetközi animációs iparágba, és animációs projektek fejlesztése a jelenlegi piaci és forgalmazási igényeknek megfelelően.

A workshopra producerek és a kreatív csapataik jelentkezését várják mindenféle hosszúságú és típusú (rövidfilm, egész estés film, tv-film, sorozat, XR) animációs vagy hibrid projektre fókuszálva, illetve olyanok jelentkezését is fogadják, akiknek nincsenek projektjeik, de szélesíteni szeretnék tudásukat az animációs iparban.

A 2024-es CEE Animációs Workshop 4 modulból fog állni: két modul online (április, október), kettő pedig offline lesz (február, augusztus). 

A workshop ára projekttel rendelkező producereknek 3000 euró (2 vagy 3 fős csapatoknak összesen), projekt nélkül 2000 euro. Ösztöndíjra is van lehetőség. Jelentkezni október 20-ig lehet. Részletek és jelentkezés a CEE Animation oldalán.

süti beállítások módosítása