Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Kritikaíró versenyt hirdet a KAFF és a Dot & Line

2023. június 02. - dotandline

Közös kritikaíró pályázatot hirdet 30 év alatti fiatalok részére a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a Dot & Line.

Idén tizenhatodik alkalommal rendezik meg a legnagyobb és legrégebbi hazai animációs eseményt, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, mely nemcsak az elmúlt két év magyar animációit mutatja be, hanem sokszínű válogatást ad a legfrissebb európai alkotásokból is.

Az animációs filmekről való diskurzus fellendítését segítve kritikaíró versenyt hirdetünk a Kecskeméti Animációs Filmfesztivállal közösen, melyen 30 év alatti magyar fiatalok vehetnek részt. Az írásokat a KAFF magyar verseny- és információs programjának rövid- és diákfilmjeiről, valamint sorozatepizódjairól várjuk. A választható filmcímek ezen a linken érhetők el, megtekintőt biztosítunk hozzájuk. Kérjük maximum 5 filmet válassz.

szemem_sarka_5.jpg

Erhardt Domonkos: Szemem sarka

A beérkezett írásműveket a Dot & Line által felkért szakemberek bírálják el, és a közlésre alkalmasnak talált szövegeket megjelentetjük a Dot & Line, valamint a KAFF oldalán.

A versenyen díjakat is osztunk: az első három helyezett 50.000, 30.000, illetve 20.000 forintos pénzjutalomban részesül.

A kritikaíró verseny zsűritagjai:

  • Baski Sándor, filmes újságíró, a Filmvilág, a Port.hu és az Alapfilmek szerzője
  • Herczeg Zsófi, a Dot & Line alapító-szerkesztője, a Friss Hús Budapest animációs program koordinátora
  • Kránicz Bence, a Filmvilág és a 24.hu szerzője, a Filmvilág képregényrovatának szerkesztője, az ELTE BTK Filmtudomány Tanszék oktatója

Az írások terjedelme 2500-4500 karakter. Egy pályázó több kritikát is küldhet, de ez önmagában nem jelent kedvezőbb elbírálást.

Beküldési határidő: 2023. június 18. vasárnap éjfél 

Jelentkezni a dotandlineblog@gmail.com e-mail címen lehet megjelölve, hogy mely alkotás(ok)ról küldjünk megtekintőt. A tárgyban KAFF2023 szerepeljen. A kész pályaműveket ugyanerre a címre várjuk.

süti beállítások módosítása