Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Bogyó és Babóca történetei ötödszörre elevenednek meg nagyvásznon

2023. április 08. - dotandline

Április 6-tól látható a magyar mozikban országszerte a KEDD animációs stúdió új filmje, a Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi című mesefilm.

Az évszakok váltakozását bemutató Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi című rajzfilmben a megszokott szereplők mellett feltűnik a filmvásznon Liliomtündér és egy kalandos utazás során a Zöld kukac is. A természet játékra hívja Babócáékat, akik mindegyik történetben valamilyen ötletes megoldással válaszolnak az őket ért kihívásokra.

A kisgyermekek a moziban átélhetik, hogyan hívja meg a Barlangi pók teázni az esőben elázott méhecskét és szarvasbogarat, miként sikerül a szorgos hangyáknak megjavítani a kilyukadt ugrálóvárat és milyen módon lehet újjávarázsolni az elromlott játék teherautót. Emellett a szereplők olyan társasjátékot is kitalálnak, amelynek célja nem a másik legyőzése, hanem a közös siker elérése.

bogyo_es_baboca_honapok_mesei_mozifilm_nezokep_8.jpg

Bartos Erika kedves történetei békés és nyugodt hangulatban szórakoztatják a legkisebbeket is. Fazakas Kinga és M. Tóth Géza társrendezők a film készítésekor a kisgyermekek igényeit tartották szem előtt. A könnyen értelmezhető történetmesélési módszer, a számos ismétlődő zenei motívum, a primer színek használata és a könnyen lerajzolható formavilág mind ezt a célt szolgálja. A Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi mozifilm 13 rövid történetből épül fel, amelyek között pár másodperces szünetekben a kis nézőknek lehetősége nyílik izegni-mozogni, vagy akár hozzászólni a látottakhoz.

A Hónapok meséi filmben a több mint 100 szereplőt ismét Pogány Judit, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész szólaltatja meg, a zenét pedig Szabó Tibor, a gyerekdalairól ismert zeneszerző jegyzi.

A Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi gyártója a KEDD animációs stúdió, médiapartnere a Magyar Telekom FilmPremier szolgáltatása, a JimJam tévécsatorna és a Móra Könyvkiadó.

Forrás: KEDD

süti beállítások módosítása