Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Annecy-ban mutatkozik be Buda Flóra új filmje

2023. március 15. - Herczeg Zsófi

Június 11. és 17. között rendezik meg Európa legjelentősebb animációs eseményét, az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivált, melynek néhány versenyprogramja ma lett nyilvános. A rövidfilmek között mutatkozik be Buda Flóra Anna 27 című szerzői kisfilmje.

Az idei Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválra több mint 3200 filmet neveztek 100 országból. A rövidfilmes versenybe 37, az Off Limits szekcióba 7, a Perspectives programba pedig 19 alkotást válogattak. A diplomafilmek, tv-filmek és az alkalmazott animációk bejelentése március végén lesz, reméljük a diplomafilmek között magyar alkotás is lesz.

A rövidfilmes versenyprogram 37 animációja között látható Buda Flóra 27 című kisfilmje is. A francia-magyar koprodukcióban készült, 11 perces animáció főhőse a 27 éves Alice, aki még mindig a szüleivel él, a hétköznapok szürkeségéből pedig az ábrándozásba menekül.

buda_flora_27.jpg

Buda Flóra Anna: 27

A projektet Flóra a viborgi Open Workshop keretében fejlesztette, 2020-ban elnyerte az annecy-i fesztivál MIFA pitchfórumának Ciclic-díját, melynek keretében 2021 végén hat hónapig fejlesztette filmtervét Franciaországban, ráadásul a díjjal 35.000 eurós pénzjutalom is járt.

A 27 francia Miyu és a magyar Boddah gyártásában készült, producere Emmanuel-Alain Raynal és Pierre Baussaron, valamint Osváth Gábor és Lukács Péter Benjámin. A hangdizájnt Lukács Péter Benjámin és Zányi Tamás készítette, a zenét Mákó Mári és Mákó Rozi szerezte. A filmben magyar dialógusokat hallunk, a szereplőknek olyan színészek kölcsönzik a hangjukat, mint Stork Natasa, Farkas Franciska, Szabó Simon, Fekete Ádám, Enyedi Éva és Kaszás Márk.

Forrás: AIAFF

süti beállítások módosítása