Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Animációt tanulnál? Irány az Illyés!

2022. augusztus 15. - dotandline

Az Illyés Művészeti Szakképzés kétéves Mozgókép és animációkészítő nappali tagozatos, emelt szintű OKJ-s szakképzést indít 2022 őszétől. A képzés célja, hogy szakmai képesítést adjon azon jelentkezőknek, akik kreatívan gondolkodnak és érdeklődnek az animáció, a vizuális és előadóművészetek, valamint a képtervező és mozgóképes számítógépes programok gyakorlati alkalmazása iránt. A két év alatt a diákok megismerkednek az animáció alapjaival, a legfontosabb elméleti és gyakorlati tudnivalókkal, elsajátítják mindazon szakmai ismereteket, melyeket a sikeres szakvizsgát követő munkáikban alkalmazni tudnak.

illyes_promo_2.png

Nem csupán digitálisan folyik képzés, számos olyan gyakorlat van, amikor a hallgatóknak papíron és hagyományos eszközökkel (ceruza, szén, festékek, filcek) kell a munkákat megvalósítani. A képzés nagy erénye, hogy olyan magabiztos animációs és filmes alapokat nyújt (mozgatás, plánozás, karakter-, és háttértervezés, képregény készítés, rajzi készség, tipográfia, élőfilmes gyakorlatok, programismeret), amelyekre az egyetemi szintű képzéseken általában már nem tudnak kellő időt szánni a komplexebb tervezési feladatok mellett.

Péterffy Zsófia szakvezető és Vácz Péter művészeti vezető mellett Egely Kati, Bernáth Szilárd, Herczeg Zsófi, Várhegyi Rudolf, Spányik József, Pikler Éva és Ráthonyi Kinga oktat az animációs képzésen. Az oktatók egyenrangú félként kezelik a diákokat, visszajelzésekkel segítik mindenki tanulási és szakmai növekedési folyamatát. Az animációs képzés határozott keretei kellő biztonságot és fókuszt adnak a tanulni, fejlődni vágyó fiataloknak. A szakmai képzés mellett nagy hangsúlyt fektetnek a közösség építésére is. Az órákon való jelenlét, határidők betartása, feladatok elkészítése, a nyílt kommunikáció, és a kölcsönös együttműködés mind alapvető feltétele a képzésen való részvételnek.

illyes_tanari_kar.jpg

Az Illyés oktatói

Idén szeptember 1-jén indul Mozgókép és animációkészítő szakképzés az Illyés Művészeti Szakképző Akadémián, melynek részletei a honlapon olvashatók. Az online jelentkezési forma kitöltésének határideje: 2022. augusztus 22. hétfő 17 óra.

A jelentkezéshez az alábbiak szükségesek:

  • egyéni adatok
  • jelentkezőről aktuális, felismerhető portré / igazolványkép
  • saját portfólió google drive mappában rendszerezve (pl. tanulmányrajz, képregény, illusztrációk, sketchbook fotók, animációs mozgatás tesztek, kisfilm, forgatókönyvek, versek, 
  • az érettségi bizonyítvány másolata

Az online jelentkezési formát itt lehet kitölteni.

A felvételi időpontja:

  • 2022. augusztus 24. szerda 9 órától 14 óráig írásbeli, és 14 órától szóbeli a nagyobb távolságról utazó, nem budapesti, nem Budaörs környéki jelentkezőknek
  • 2022. augusztus 25. csütörtök 9 órától szóbeli a budapesti és Budaörs környéki jelentkezőknek

A felvételi eredményéről a jelentkezők augusztus 25-én csütörtökön az esti órákban kapnak értesítést e-mailben. A mozgókép- és animáció szakra felvettek beiratkozására 2022. szeptember 1-jén csütörtökön kerül sor. 

 

süti beállítások módosítása